© rr

Met deze marinade wordt elk stuk vlees zo zacht als paté

Een stukje biefstuk, een kotelet, af en toe een worstje, voor mensen met kauw- en slikproblemen was het een vaak een ware hel om al die lekkernijen weg te krijgen. Pureren was de enige oplossing. Daar brengt een studente uit Maastricht nu verandering in.

mige

De 24-jarige Eveline van Dam ontwikkelde een marinade die zelfs stevigere vleessoorten zoals biefstuk of karbonades zo zacht als paté maken. Maar dat alles wel terwijl het vlees zijn smaak en vorm behoudt. Daardoor zou het voor mensen met kauw- en slikproblemen een pak aangenamer moeten worden om hun dagelijkse voedingsstoffen binnen te krijgen. De marinade werd zo lovend onthaald dat de studente er deze week zelfs mee in de prijzen viel aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ook de medische voedingsindustrie toonde al interesse in het product.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer