Israël blijft aanvallen tot er “totale, langdurige stilte” is

De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn afgelopen nacht opnieuw hoog opgelopen. Vanop de Gazastrook werden honderden raketten naar Israël afgevuurd. Daarbij vielen zeker twee doden. Israël voerde dan weer een nieuwe reeks bombardementen uit op de Gazastrook. Langs Palestijnse zijde sneuvelden al 48 mensen, onder wie 14 kinderen en 3 vrouwen. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting bijeen.

  1. TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    Het Witte Huis bevestigt maandag dat Israëlische troepen vorige week de ‘nummer drie’ van terreurbeweging Hamas hebben gedood. Marwan Issa zou een van de planners van de aanval van 7 oktober zijn geweest. Eerder vandaag viel Israël het grote al-Shifaziekenhuis in Gaza aan. Daar zou - volgens Israël - Hamas zich hebben gehergroepeerd. Bij de aanval kwamen zeker twintig Palestijnse strijders en een Israëlische soldaat om het leven. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 18 maart terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Rusland en China stellen veto tegen Amerikaanse resolutie voor staakt-het-vuren

    TERUGLEZEN GAZA. Rusland en China stellen veto tegen Amerikaan­se resolutie voor staakt-het-vu­ren

    Rusland en China hebben bij de VN-Veiligheidsraad hun veto gebruikt tegen de Amerikaanse resolutie voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De Russische ambassadeur bij de VN hekelde een “hypocriete” tekst, waarin niet direct wordt opgeroepen om de wapens te doen zwijgen. Intussen heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu laten verstaan dat als de Verenigde Staten Israël niet steunen bij een grootschalige aanval op de stad Rafah, Israël die aanval zal uitvoeren zónder Amerikaanse steun. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 22 maart terug.