Direct naar artikelinhoud
VacatureDe Morgen

De Morgen zoekt een digitaal journalist

.Beeld De Morgen

De Morgen is op zoek naar een journalist om het digitale team te versterken. We zijn de sterkste groeier op de Belgische krantenmarkt, en die groei willen we natuurlijk heel graag aanhouden. Help jij ons om die ambitie waar te maken?

Wie zoeken we?

We zoeken een bevlogen, slimme en nieuwsgierige journalist met een vlotte pen en een brede kijk op nieuws. Je hebt een sterk nieuwsgevoel, een onderzoekende houding en je loopt over van creatieve digitale ideeën.

Je werkt correct en kan snel schakelen als nieuwsjager bij breaking nieuws. Je kan snel en kort zijn als het moet, en aan een grotere productie werken als we verdieping nodig hebben.

In jouw teksten kan je met weinig woorden duidelijkheid brengen over complexe onderwerpen. Je hebt een heldere en toegankelijke schrijfstijl, liefde voor taal en het journalistieke ambacht. Je kan je lezers boeien met aantrekkelijke koppen, pakkende beelden en heldere grafieken.

Je weet bovendien hoe je de verhalen van je collega-journalisten goed kan uitspelen op onze digitale kanalen (app, site, nieuwsbrieven, sociale media…). Je bent enthousiast om nieuwe dingen uit te proberen en weet hoe je onze lezers kan blijven boeien op onze app en site.

Je profiel

Je volgt de actualiteit op de voet.

Je hebt affiniteit met De Morgen.

Je hebt een vlotte pen en schrijft foutloos Nederlands.

Sociale media hebben voor jou weinig geheimen.

Digitale vaardigheden (video, fotobewerking, e.a) zijn een pluspunt.

Je bent proactief en werkt zelfstandig, maar je kan ook goed samenwerken in een team.

Werken in vroege en late diensten hoort bij de job en ook weekendwerk schrikt je niet af.

Je kan een succesvolle eerste ervaring op een (online) redactie voorleggen.

De Morgen

De Morgen is een warme en empathische krant met een stevige focus op digitaal. We bieden jou een job waarin je elke dag bijleert en je je geen moment verveelt. Je komt terecht op een warme en open redactie met fijne collega’s.

De Morgen streeft naar een representatieve redactie. We nodigen mensen met een diverse achtergrond (economisch, cultureel, etnisch, religieus…) uitdrukkelijk uit om te reageren.

Interesse? 

Stuur dan uiterlijk tot 23 mei jouw motivatie, cv en vier eigen artikels of producties waar je trots op bent.