Marc Leemans, voorzitter van het ACV
Volledig scherm
Marc Leemans, voorzitter van het ACV © BELGA

ACV dreigt met juridische stappen tegen loonnormwet: “Men meet met een thermometer die liegt”

De christelijke vakbond onderzoekt juridische stappen tegen de loonnormwet en het koninklijk besluit dat de maximale 0,4 procent opslag zal vastleggen. Dat heeft voorzitter Marc Leemans gezegd in zijn toespraak voor Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging.

61 reacties

  • luc dierick

    3 jaar geleden
    Lenne Harding Ik heb 18 jaar in een groot bouwbedrijf gewerkt Zwartwerk gesjoemel met werkloosheid subsidies milieudelicten en de 3 grote vakbonden waren vertegenwoordig in het bedrijf Het was ook eigen zak eerst en de rest trekt uw plan
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    niet die 0,4% maar de uitholling van de index is het echte probleem, maar daar zwijgen de vakbonden. Graag herstel van de index. Trouwens, wanneer gaat ACV haar schuld tov de ARCO-gedupeerden terugbetalen?
  • marc castermans

    3 jaar geleden
    Door geen rechtspersoonlijkheid toe te kennen kunnen organisaties en verenigingen zoals de vakbonden ook nooit verantwoordelijk gesteld worden voor acties die anderen beletten te werken en dat moet nu net stoppen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn daden en moet voor de gevolgen opdraaien.
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Ge zou beter het probleem van al die goedkope buitenlandse arbeiders is aanpakken zodat iedereen een goed loon kan hebben. Slavernij en uitbuiting is om de hoek en niet in Afrika ofzo. De sky is the limit.
  • Lenne Harding

    3 jaar geleden
    Mensen vergeten waarom een vakbond is ontstaan. Werk eens in een bedrijf zonder vakbond...daar sta je dan met je mening.