Direct naar artikelinhoud
NieuwsVaccinatiecampagne

Vlaanderen verstuurt vanaf volgende week vaccinatie-uitnodigingen voor brede publiek

Vlaanderen verstuurt vanaf volgende week vaccinatie-uitnodigingen voor brede publiek
Beeld Wannes Nimmegeers

Vlaanderen zal naar verwachting volgende week de eerste uitnodigingen voor coronavaccins versturen naar mensen die jonger zijn dan 65 en die geen onderliggende aandoeningen hebben. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid woensdagavond meegedeeld.

en

De Vlaamse vaccinatiecampagne zit daarmee op schema, zo zegt Joris Moonens, de woordvoerder van het Vlaamse agentschap. Hij wijst erop dat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke eerder al had aangekondigd dat het toedienen van een eerste prik bij de 65-plussers en de risicopatiënten tegen de week van Pinksteren (23 mei) zou worden afgerond. 

“Dat betekent dat het stilaan tijd wordt om de uitnodigingen te versturen naar mensen die jonger zijn dan 65", zegt Moonens. 

De timing zal wel lichtjes verschillen per vaccinatiecentrum. “We verwachten dat het versturen van uitnodigingen voor vaccinatie op sommige plaatsen volgende week zal kunnen gebeuren. Daardoor zal het vaccineren van mensen die jonger zijn dan 65 her en der al kunnen beginnen in de week van 24 mei, en anders zeker in de week van 31 mei.” 

Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in onze liveblog.