© BELGA

Toekomst opener van Waalse wielerjaar erg onzeker na verduistering meer dan 100.000 euro

De toekomst van de wielerwedstrijd GP Samyn (1.1), die normaal gezien doorgaat op 1 maart dit jaar, blijft zeer onzeker. Start - en aankomstgemeente (Quaregnon en Dour) hebben donderdag nogmaals hun intentie uitgesproken om de wedstrijd te laten doorgaan. De wedstrijd staat onder druk sinds bekendraakte dat de penningmeester van het organisatiecomité van de wedstrijd er verdacht van wordt meer dan 100.000 euro uit de kassa te hebben laten verdwijnen.

De gemeentelijke instanties van Quaregnon en Dour zijn donderdag samengekomen met de leden van het organisatiecomité van de GP Samyn. De twee burgemeesters hebben beiden hun wil uitgedrukt om op 1 maart wel degelijk het Waalse wielerseizoen op gang te laten schieten met de GP Samyn.

“We willen de wedstrijd financieel ondersteunen, op voorwaarde dat het geld niet gebruikt wordt om de schulden van 2016 aan te zuiveren”, legt Jean-Pierre Lepine, burgemeester van Quaregnon, uit. De twee gemeenten steunen het organisatiecomité al jarenlang met een subsidie van 20.000 euro.

Van de kant van het organisatiecomité blijft het angstvallig stil. De Belgische wielerbond (KBWB) heeft ondertussen de betaling van het prijzengeld van 2016 geëist of op z’n minst een financiële garantie dat er ook in 2017 prijzengeld zal zijn. De wedstrijdlicentie van 2017, voor zowel de mannen- als de vrouwenwedstrijd (zo’n 6.500 euro elk) zou eveneens tegen eind februari moeten betaald worden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer