Marc Van Ranst
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst © BELGA

INTERVIEW. Marc Van Ranst: “Kans is reëel dat Indiase variant ook hier de nieuwe marktleider wordt”

Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) blijft bezorgd over het Zomerplan van het Overlegcomité. De coronacrisis is volgens hem zeker nog niet voorbij: “In maart 2020 noemde ik de strijd tegen het coronavirus een marathon. Ondertussen zitten we al aan een triatlon”, vertelt Van Ranst in een interview met De Morgen.

97 reacties

  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    De experten staan frontaal tegenover de politici-populisten. Enige voorzichtigheid is toch nog zeker aangewezen.
  • Wim Vermeeren

    3 jaar geleden
    Jambon en de croo zijn blijkbaar slimmer dan virologen. Het zijn populisten. Binnen 2 maanden mogen ze opstappen vanwege nieuwe lockdown.
  • andrée Laurand

    3 jaar geleden
    Tot nu toe heeft hij gelijk gehad en kunnen maar hopen , maar die variant is hier al. Hopelijk passen ze vlug de vaccins aan. Sommige versoepelingen kunnen zeker, maar reizen waar toestand zelfde is of erger, of bijeenkomsten zonder afstand buiten (laat staan binnen) is zeker nog geen optie. Even afwachten want gaat soms razendsnel.Geniet van wat kan, binnen en buiten.
  • Peeters Francis

    3 jaar geleden
    Natuurlijk is die kans reeel, dat weet iedereen.
  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Die experts moeten beginnen zwijgen. Eerst zeggen dat alles supergoed gaat, om nadien verwonderd te zijn van het feit dat het uit de hand loopt en dan vrezen voor een nieuwe golf. Die draaien nog meer dan de wind.