Direct naar artikelinhoud
NieuwsVaccinatie

Tom Waes (52) heeft eerste coronaprik al, waarom krijgen gezonde vijftigers nu al vaccin?

Tom Waes in 'Undercover'.Beeld © Jo Voets

Tom Waes is 52 en geen risicopatiënt. Toch heeft hij gisteren zijn eerste coronavaccin gekregen. Hij is niet de enige gezonde vijftiger die al werd ingeënt, zo blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij de vaccinatiecentra. ‘We mengen ze met de risicopatiënten om de privacy van die laatste groep te beschermen’, luidt het.

Tv-presentator Tom Waes kreeg gisteren zijn eerste inenting van het coronavaccin. De vijftiger was zelf verrast toen hij een uitnodiging kreeg om zich nu al te laten vaccineren. Een rondvraag van Radio 2 bij de vaccinatiecentra in ons land leert ons dat wel meerdere vijftigers al een eerste keer werden ingeënt.

“We nodigen momenteel ook at random jongere, gezonde mensen uit om ervoor te zorgen dat de risicopatiënten geen stigma krijgen”, vertelt dokter Kris Baeyens, van de vaccinatiecentra in Turnhout en Ravels. “Op die manier weten de mensen die naar het vaccinatiecentrum komen niet wie er risicopatiënt is en behouden wij toch een klein beetje ons beroepsgeheim.” Ook mensen die al een bepaald medicijn voor een specifieke behandeling hebben gekregen, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, kunnen op de lijst met risicopatiënten belanden. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door Tom Waes (@tomwaes) op