Binance
Volledig scherm
Binance © Binance

Cryptobeurs Binance onderzocht vanwege witwassen

CryptomuntenCryptobeurs Binance wordt in de Verenigde Staten onderzocht door Justitie en de belastingdienst. Het bedrijf wordt verdacht van meewerken aan witwassen van geld en belastingontduiking.

3 reacties

  • Davy Van Quickenborne

    3 jaar geleden
    '...maar het bedrijf heeft geen officieel hoofdkantoor...' Klopt niet helemaal, Het onderzoek loopt tegen Binance US en die hebben wel degelijk een kantoor in San Francisco (Dat was een voorwaarde om zaken te kunnen doen met US inwonenden). Moest het niet in de US zijn gevestigd zou de US Singapore en de Kaaiman eilanden moeten binnenvallen...
  • Viviane Vogels

    3 jaar geleden
    Tja als die markten nog niet gereguleerd zijn...dan lijkt me dat een vrije witwaslijn maar ingrijpen lijkt mij nu veel te laat!
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Alle banken, accountants, advokaten, etc zijn verplicht mee te werken met de AWW (antiwitwas) aktie. Je gaat bij een bank geen rekening meer openen of lening aangaan zonder je ID. Op de vervaldag moet je je nieuwe ID laten inlezen bij de bank, de bank vraagt je als je meer of 3000 eu cash afhaalt, wat je daarmee gaat doen. Dit is een verplichting. Bij die Bitcoinfirma's niks, helemaal niks. Op die manier wordt misdaadgeld wit gewassen. Goed dat ze dat onderzoeken.