Israëlische soldaten nabij de grens met Gaza.
Volledig scherm
Israëlische soldaten nabij de grens met Gaza. © AP

Toch geen Israëlische grondtroepen in Gazastrook na “communicatiefout”, luchtaanvallen gaan voort

Het Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengetrokken. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”. Ondertussen gaan de luchtaanvallen wel onverminderd voort. Ook zou het Israëlische leger afgelopen nacht 160 “luchtvaartuigen” ingezet hebben. 

25 reacties

  • Kai Rombouts

    3 jaar geleden
    aan de palestina kenners enkele simpele vragen: wanneer was palestina gesticht ? wat was de hoofdstad van palestina ? wat waren de belangrijkste steden ? noem tenminste 1 palestijnse leider of koning voor Arafat. Hoe heette de palestijnse muntheid? Judea en Samaria staan vol historische joodse bouwwerken, graftombes van aartsvaders, boekrollen in het hebreeuws.. Waar bevinden de palestijnse gebouwen, geschriften of graftombes van beroemde palestijnse leiders zich?
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Anders moet Poetin ingrijpen als de VN niks doet! Poetin krijgt Netanyahu wel te zwijgen.
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Een 'communicatieprobleem'? Nee hoor, doelbewuste militaire strategie. Door plots een grondoffensief aan te kondigen, heeft het Israëlisch Leger (IDF) ervoor gezorgd dat alle Hamas-leiders hun huizen verlieten om naar hun militaire bases te gaan. Voor het IDF is dat uitstekende informatie voor hun volgende precisiebombardement. Dat Hamas daar kinderen als schild gebruikt, is iets dat de EU nu toch echt moet gaan veroordelen.
  • Ayman Nahle

    3 jaar geleden
    Laat 1 ding duidelijk zijn. Het conflict heeft niks met geloof te maken. Het is onderdrukte Palestijnen tegen zionisten, niet joden zoals ze u graag doen geloven. Bewijs, kijk naar protesten in Londen en New York, waar joden en moslims samen protesteerden. Wat de wapens betreft, dit is een volk dat zich verzet met alle beschikbare middelen (vndg gelezen € 100tal/stuk) en steun vn buitenland, verzet waar in het westen nogal makkelijk de term terroristen wordt geplakt.
  • KURT verheyen

    3 jaar geleden
    en Biden staat erbij en kijkt ernaar
  1. TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    Het Witte Huis bevestigt maandag dat Israëlische troepen vorige week de ‘nummer drie’ van terreurbeweging Hamas hebben gedood. Marwan Issa zou een van de planners van de aanval van 7 oktober zijn geweest. Eerder vandaag viel Israël het grote al-Shifaziekenhuis in Gaza aan. Daar zou - volgens Israël - Hamas zich hebben gehergroepeerd. Bij de aanval kwamen zeker twintig Palestijnse strijders en een Israëlische soldaat om het leven. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 18 maart terug.
  2. KIJK. “Ik ruik rotte lichamen”: WHO-dokter toont vernield Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza na zes maanden oorlog

    KIJK. “Ik ruik rotte lichamen”: WHO-dok­ter toont vernield Al-Shi­fa-ziekenhuis in Gaza na zes maanden oorlog

    Zes maanden na de start van de oorlog tussen Isräel en Hamas toont de Wereldgezondheidsorganisatie wat er nog overblijft van wat ooit het grootste ziekenhuis van Gaza was. Het geraamte van het Al-Shifa-ziekenhuis staat nog deels recht, maar binnen is alles vernield. “Dit is wat vroeger de spoedafdeling was. En zoals je kunt zien, is het totaal verwoest”, zegt dokter Ayadil Saparbekov. Hij toont hoe de ziekenhuisbedden zijn afgebrand, hoe muren nauwelijks blijven rechtstaan en de graven die zich op de binnenplaats bevinden. “De lichamen rotten weg onder de zon. Dit is onvoorstelbaar. De oorlog moet stoppen”, zegt de dokter.