Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Vraag CO2-meters stijgt nu horeca en fitness straks ook binnen open mogen: "Een goed toestel heb je vanaf 120 euro"

Horeca- en fitnessuitbaters die binnenkort ook binnen klanten willen ontvangen, zijn verplicht om voortdurend de luchtkwaliteit te controleren met een CO2-toestel. De prijzen van zo'n apparaat variëren van 20 tot 300 euro. Wat is dan de beste keuze? Public affairs manager Yves Lambert van het ventilatiebedrijf Renson uit Waregem overloopt wat er op de markt is. “De keuze tussen de meters is vrij”.

12 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Een gewone CO2-meter waarbij je enkel de actuele waarde kan aflezen heeft weinig zin. Koop steeds een apparaat dat ofwel periodiek een meting neemt en de gemeten waarde opslaat (logger) en waarbij je nadien deze data kan uitlezen via PC, tablet of smartphone (zorg dat de juiste SW meegeleverd wordt!) ofwel een apparaat dat in real-time via wifi of bluetooth communiceert met je PC/tablet/smartphone (juiste SW!) zodat je de evolutie kan waarnemen. Plaats ook een CO2 meter buiten (referentiemeting)
  • Dany Herman

    3 jaar geleden
    Eerst alles potdicht en daarna gaten boren in uw gevel of ramen en deuren open En toch zo min mogelijk stoken want klimaat weet je wel die opwarming Wel het mag van mij verwarmen en liefst 10° meer dan nu
  • Kristof Van de Cauter

    3 jaar geleden
    Verplicht in de horeca, en in de fitnesscentra, maar niet in de scholen. Begrijpen wie begrijpen kan.
  • Jeaninne Bonduwe

    3 jaar geleden
    Eerst alles luchtdicht maken door te veel te isoleren en dan iedereen verplichten een co2 meter aan te schaffen. Een en al geldkwestie. De beste co2 meter is de kier onder je deur.
  • Ronny Van Wijngaerden

    3 jaar geleden
    en waar gaan ze die plaatsen ? naast de deur waar regelmatig verse lucht binnenkomt of achteraan in de zaak ? denk het eerste.