Overstromingen in Jakarta door hevige regenval. Jakarta is de stad die het meeste gevolgen zal ondervinden van milieu- en klimaatproblemen.
Volledig scherm
Overstromingen in Jakarta door hevige regenval. Jakarta is de stad die het meeste gevolgen zal ondervinden van milieu- en klimaatproblemen. © AFP

99 van 100 steden met grootste milieuproblemen liggen in Azië, Europa is het veiligst

De impact van milieu- en kimaatproblemen is niet hetzelfde op de verschillende continenten. Als we de 100 steden met de grootste gevolgen bekijken, zien we dat 99 ervan in Azië liggen. Van de 20 veiligste steden liggen er dan weer 14 in Europa. 

7 reacties

  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Kijk eens op radarbox en je kan zien waar de meeste vliegtuigen zijn en dus ook de meeste vervuiling. Wanneer gaan de vliegen nu eens verbieden tot ze NO2 neutraal kunnen aandrijven. NO2 zorgt voor de slechte luchtkwaliteit die voor zuur zit. Zuhal Demir hoor je hier niet over, net als de rest van de politiekers. Geen luchtvaart meer tot het schoon kan en met schoon bedoel ik geen schadelijke uitstoot.
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Als je nu ziet dat ze in India meer hout verbranden om hun doden te cremeren dan om huizen te bouwen. Is het niet moeilijk dat ze een grote lucht verontreiniging hebben. Misschien toch eens denken aan modernisering van hun gebruiken. Maar de wereld heeft door de eeuwen heen altijd aan zelf herstel gedaan zal daar ook wel gebeuren. Grote steden worden terug gevonden onder hopen zand en stenen in Bolivia waar ooit de inca’s leefde dat kan ooit met India ook gebeuren.
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    En wij in België thuis maar afval liggen sorteren.
  • Pieter Baele

    3 jaar geleden
    Beste Jean-Paul, wie zijn de grootste vervuilers denkt u? VS gevolgd door....? En van waar komt uw eletronica, uw tropisch fruit, uw cacao, uw koffie...?
  • Ron Leclerc

    3 jaar geleden
    In die landen is de bevolking dan ook zeer arm en de rijken zeer rijk. En die laatsten verblijven er niet maar zuigen er wel er wel hun rijkdom uit.