De vaccinatiebereidheid ligt in Brussel en Wallonië lager dan in Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vaccinatiebereidheid ligt in Brussel en Wallonië lager dan in Vlaanderen. © EPA

Franstalige Belgen zijn veel minder bereid zich te laten vaccineren dan Vlamingen: wat betekent dat voor ons?

Ruim een derde (38%) van de Franstalige landgenoten weigert het coronavaccin, tegenover 20% van de Vlamingen. Stelt dat problemen voor het bereiken van de minimale vaccinatiegraad van 70%, en dreigen hierdoor de versoepelingen uit het zomerplan in het gedrang te komen? Hoe worden de twijfelaars over de streep van het vaccinatiecentrum getrokken? Is een versoepelbeleid met twee snelheden bespreekbaar? Of moet vaccinatie verplicht worden? Experten én politici geven hun visie.

131 reacties

  • Juliette Francois

    3 jaar geleden
    Voor mij is het zonneklaar dat 80% van de maatregelen niks met volksgezondheid te maken hebben, Lut Reyskens. Wel met totalitaire dromen van bepaalde "prominente" figuren die uit het niets zijn opgedoken, zowel in België als elders wereldwijd. Daarom laat ik mij vaccineren. Omdat de ontwikkelaars ervan wel pleiten voor een vrij leven en ik ook!
  • benny vanderperre

    3 jaar geleden
    Ik woon net over de taalgrens ben 42 jaar en geen risicopatient, zaterdag krijg ik mijn eerste spuit van Moderna, mijn vrouw deze avond al. Het gaat hier snel veel sneller.
  • P V L

    3 jaar geleden
    Zolang men niet mag kiezen zullen ze blijven weigeren, in Wallonië mag men kiezen welk vaccin wordt toegediend. Waarom in België de burgers anders behandelen omwille van taal, religie etc. En als twee vaccins niet gemengd mogen worden waarom dan het Astra Zenica nog inspuiten zonder toestemming van de betrokken gevaccineerde? Het is geen wondermiddel hé, de toekomst zal dit uitwijzen.
  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    Twee verschillende landen, dus twee verschillende gedachten!
  • Lut Reyskens

    3 jaar geleden
    Niemand is verplicht om zich te laten vaccineren. Wel om zich aan de maatregelen te houden .Zonneklaar.