Pfizer-vaccins worden bij een temperatuur van -90 tot -60 graden Celsius bewaard.
Volledig scherm
Pfizer-vaccins worden bij een temperatuur van -90 tot -60 graden Celsius bewaard. © AFP

Pfizer-vaccin kan een maand worden bewaard op koelkasttemperatuur

Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kan volgens de fabrikant niet vijf dagen, maar een maand worden bewaard op 2 tot 8 graden celsius. Dat zei medisch directeur Marc Kaptein van de Nederlandse tak van Pfizer in het radioprogramma 1 op 1. Dat zou betekenen dat het wellicht mogelijk wordt voor huisartsen om met Pfizer te gaan inenten.

5 reacties

  • Denys Jimmy

    3 jaar geleden
    En waarom dan andere vaccins geven, ik zelf zal Johnson & johnson krijgen, daar praten ze niet van in hun overzichten van inentingen, altijd over 1en 2de prik. Krijgen wij dan ook winterboost? Ze zouden voor iedereen hetzelfde moeten gedaan hebben.
  • jozef van riel

    3 jaar geleden
    Tja, eigen volk eerst hé Jean-Pierre! Ik zie hier een serieus voordeel om ook de 3de wereldlanden te voorzien van een vaccin. Ik verblijf regelmatig in Kenia op ongeveer 1.5 uur van Nairobi en daar is zelfs een ijskast al een grote luxe!
  • Ledoux Ruddy

    3 jaar geleden
    Jean-Pierre , als je de wereldbevolking kan bevoorraden met een product dat op -18 gr. kan bewaard en geleverd worden , Dit maak een wereld van verschil in landen die niet de middelen en dan nog eens tropische temperaturen hebben ? En tot slot we zijn van december gestart met vaccineren in de rijkere landen , en hebben er 10 X teveel besteld ,
  • Peter Walterus

    3 jaar geleden
    Als er een goede logistiek is en voldoende vaccins heeft men op dit moment geen extra koelkasten nodig. Dat Phizer zich bezig houdt met voldoende vaccins te leveren, i.p.v. zever te verkopen die op dit moment niet belangrijk is. De bewaartijd is hun zorg, onze zorg is momenteel voldoende vaccins te hebben en dit voor heel de wereldbevolking!!!
  • Ledoux Ruddy

    3 jaar geleden
    Die gasten zijn goe bezig !