De Sinksenfoor gaat dit jaar niet door.
Volledig scherm
De Sinksenfoor gaat dit jaar niet door. © Laenen

De kogel is door de kerk: geen Sinksenfoor dit jaar

AntwerpenDe hoop leek al lang verloren, maar de kogel is nu ook echt door de kerk: de Sinksenfoor gaat niet door dit jaar. Een start met Pinksteren, op 22 mei, was sowieso al uitgesloten, daarvoor staat het vaccinatiedorp Spoor Oost in de weg. Maar er komt ook in de loop van het jaar geen alternatief, althans geen échte Sinksenfoor. “We bekijken nog met de foorkramers of er eventueel een kleinere kermis georganiseerd kan worden in de winter, maar waarschijnlijk zullen de foorkramers zich dan al op de kerstmarkten focussen”, aldus schepen van Markten en Foren Peter Wouters (N-VA).

  1. NET OPEN. Tartaar van tofu, vegetarische haaienvinnensoep of ‘eekhoornvis’: restaurant Qin brengt eigentijdse Chinese keuken naar Antwerpen
    PREMIUM

    NET OPEN. Tartaar van tofu, vegetari­sche haaienvin­nen­soep of ‘eekhoorn­vis’: restaurant Qin brengt eigentijd­se Chinese keuken naar Antwerpen

    Eigentijdse Chinese restaurants, zoals in Hongkong, vind je in Europa vooral in Parijs, Londen of Amsterdam. Toch mag Antwerpen niet achterblijven, vindt horecaondernemer Keith Choi (49). Met zijn gloednieuwe restaurant Qin — spreek uit: ‘Chin’ — brengt hij de verfijnde keuken van het huidige China naar een van de bekendste boulevards van de stad. “Buitenlanders zijn verrast dat ze in onze wereldstad geen eigentijds Chinees restaurant vinden.” Dit mag je onder meer op je bord verwachten.
    Antwerpen
  2. Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”
    PREMIUM

    Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijk­heid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”

    Zwangere Guy, Eefje de Visser, Bart Peeters, Elisabeth Lucie Baeten, Stan Van Samang, Selah Sue en véél, véél meer. Allemaal performen ze belangeloos op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ op het Antwerpse Sint-Jansplein op zondag 5 mei. Initiatiefnemers zijn 11.11.11-directeur Els Hertogen, psychologe Elisabeth Van Lierop en muzikant Tijs Delbeke. “Dat we dit vlak voor de verkiezingen organiseren? Néén, we hebben geen politieke agenda.” Ze leggen uit waar het evenement dan wél om draait, hoe ze alle artiesten konden overtuigen en waarom Tom Barman dit keer niet van de partij kan zijn.
    Deurne