Zware crash: seingever wordt van de weg gemaaid door aanstormend peloton

WielrennenU herinnert zich nog de val van Mikel Landa in de Giro enkele dagen geleden? Wel: het kan met nog een pak meer ravage. Net als bij het incident op Italiaanse grond gebaarde in de Ronde van Hongarije een seingever het juiste traject dat het peloton moest nemen. De kop van het peloton zwenkte uit naar links, maar halverwege liep het mis. 

22 reacties

  • Bert Nijs

    3 jaar geleden
    Hopelijk alles in orde met de seingever
  • Benny Bertrant

    3 jaar geleden
    Goed,de obstakels zijn er nu.Wielrennen wordt gereden op openbare weg.Alle andere sporten bijna allen op terreinen of in sportstadiums.Laat wielrennen gebeuren zoals het is en dat renners uitkijken naar hindernissen, dat moeten wij ook doen eens we met een fiets de openbare weg gebruiken. Koersen op een circuit? Daar zijn alleen sprinters mee gediend en geen renners voor de fond of de zware klassieke koersen. Duivenspelers hebben ook duiven goed voor Quiévrain en andere voor Barcelona!
  • Guido Volkaerts

    3 jaar geleden
    Eigenlijk heb je hier drie seingevers nodig... Eentje op tweehondert meter, eentje op hondert meter en dan deze als laatste, deze stellen zich dan op in waaiervorm mét vlag en fluitsignaal. Nu is deze laatste een vogel voor de kat, de eerste renners hebben hem gezien en misschien gehoord (door die oortjes is dit nog niet zo zeker...) maar verderop in het peleton wordt deze man niet gezien, laat staan gehoord want zo'n peleton dat maakt een enorm zoemend geluid...
  • Antoine Vermeulen

    3 jaar geleden
    Mochten ze nu eindelijk eens komaf maken met die 'oortjes' dan zou het ook al veel beteren. Nu zitten die sportbestuurders continue in de oren van hun renners te roepen,zodanig dat die niet eens meer de fluitsignalen van de seingevers horen.
  • Stephan Ekelmans

    3 jaar geleden
    Elk land/ regio wil een ronde organiseren maar steeds maakt men de straten en wegen dan voor wielerwedstrijden onveiliger. Men denkt door obstakels op wegen te leggen dat dit het verkeer ten goede komt. Geen rekening houdende met hulpdiensten, vrachtverkeer.