Direct naar artikelinhoud
NieuwsWeerbericht

Onstuimige zondag met buien, onweer, hagel en rukwinden: KMI kondigt code geel af

Illustratiebeeld.Beeld Bart Leye

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) heeft zondag een landelijke waarschuwing afgegeven omdat er de komende uren vrij intense buien worden verwacht die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel of zeer lokaal stevige rukwinden. 

In alle provincies geldt zondagvoormiddag en zondagavond code geel. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 liter water per vierkante meter op 1 uur tijd vallen. De maxima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en lokaal 16 graden elders. Er staat een matige wind uit het zuidwesten.

Zondagnacht blijft de kans op buien groot bij een aanwakkerende wind, die matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten waait in het binnenland en vrij krachtig uit het westen aan zee. De minima liggen tussen 6 en 10 graden. 

De week start maandag wisselvallig met soms intense buien die gepaard kunnen gaan met onweer. De temperaturen blijven fris met maxima tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 16 graden elders. 

Ook dinsdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met vooral na de middag vorming van soms intense buien, lokaal met onweer. Aan zee zijn de buien minder talrijk en zijn er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in Hoog-België en tussen 13 en 15 graden in Laag- en Midden-België. Er staat een matige westen- tot zuidwestenwind.

De rest van de week lijkt evenmin beterschap te brengen met alle dagen kans op bewolking en buien. 

Onstuimige zondag met buien, onweer, hagel en rukwinden: KMI kondigt code geel af
Beeld RV