Bart Verbruggen en Maarten Vandevoordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Verbruggen en Maarten Vandevoordt. © Photo News

Verbruggen of Vandevoordt: welke jonkie is de beste van de keepersklas? “Hij heeft alles om de nieuwe Courtois te worden”

Jupiler Pro LeagueNog maar net van de schoolbanken en daar is alweer een rapport. Tieners Bart Verbruggen (18) en Maarten Vandevoordt (19) maken furore in doel van onze topclubs, maar wie is nu de beste? Ex-Genkdoelman Laszlo Köteles, dezer dagen actief als spelersmakelaar, keek gisteren voor ons naar Anderlecht-Genk en beoordeelde de twee jongste keepers in de Jupiler Pro League op basis van tien vaardigheden.

15 reacties

  • Jacob Wassenaar

    3 jaar geleden
    Beide keepers zijn talentvol. Hun ontwikkeling gaat door en daaruit blijkt dan wel wie er 'hoger' komt dan wie. Pffff, als een team tevreden is met een doelman die uitstraling heeft, meevoetbalt en ballen pakt, dan gaan beiden op termijn best wel heel hoog scoren. Logisch dat de meer ervaren doelman nu hoger scoort op die lijst. Wel eerlijke beoordeling van die Köteles.
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Men ziet duidelijk dat Maarten verder staat, hij voetbal rustig mee van achteruit en heeft een zeer klare kijk op het gebeuren maar hij moet nog beter worden op zijn lijn en dat is logisch op die ouderdom. Bart komt pas kijken en moet nog veel leren maar hij heeft zeker het talent er voor. Voor mij twee keepers die zeker een mooie toekomst tegemoet gaan, maar of ze op de hoogte komen van Courtois zal waarschijnlijk niet gebeuren maar dat hoeft ook niet.
  • Kjell Van daele

    3 jaar geleden
    Soiezo vamdervoort, vebrugge is nen hollander
  • Lois Verdonk

    3 jaar geleden
    Verbruggen kan zeker bij een grotere club terecht, Gent, Standard of Mechelen bv.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Verbruggen heeft maanden achterstand op Vandevoordt, maar zijn potentieel is groter. Hij wordt sowieso beter én een goede jonge doelman met uitstekend voetballend vermogen voor het moderne voetbal.