maandag 17 mei 2021 - Muziek & cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 

Eurovisie 2021

Limburger Ken (38) kan ticket voor Songfestival bemachtigen: “Unicum”

Pelt

Amper 3.500 tickets zijn er voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag in Rotterdam. En daar heeft Peltenaar Ken Pulgré (38) er eentje van. “Via mijn beste vriendin uit Nederland”, zegt hij. “Dit is een unicum: door corona, én omdat het zo dichtbij is.”

LEES OOK. Hooverphonic naar Songfestival: “Als wij samenwerken, is dat magie”

Dinsdag doet Hooverphonic als Belgische inzending voor het 65ste Eurovisiesongfestival een gooi naar een finaleplaats. De halve finale zal vanuit Pelt met extra interesse gevolgd worden. Want als Hooverphonic doorgaat, kan Ken Pulgré (38) zaterdag als één van de weinige Belgen live in Rotterdam supporteren voor Geike Arnaert en co.

“Ieder jaar kijken we met een kliek naar de finale, maar het is de eerste keer dat ik dit live ga meemaken”, vertelt Ken, die zelf ook in twee coverbands speelt. “Mijn beste vriendin, die in één van mijn bands zit, is een Nederlandse. Haar broer heeft via de Nederlandse fanclub van het Songfestival tickets kunnen bemachtigen. Ik weet dus niet of er voor de rest nog veel Belgen gaan zijn. Omdat we nog altijd moeten opletten met corona, gaan we met z’n tweeën naar daar. We hebben afgesproken dat we een opvallende outfit gaan dragen: iets met glitter en glamour, wat bij het Songfestival past. Als Hooverphonic in de finale staat, probeer ik zeker een Belgische vlag mee naar binnen te nemen. Of ze gaan winnen weet ik niet, maar ik denk dat ze wel kans maken om naar de finale te gaan. Ik heb het nummer even tijd moeten geven, maar het klinkt wel catchy. Mijn beste vriendin en ik zijn nu ook de nummers van de andere landen aan het beluisteren, zodat we goed voorbereid naar daar kunnen. Al vind ik het heel moeilijk om nu al te zeggen wie gaat winnen.”

Testevent

Nederland won in 2019, maar omdat het Eurovisiesongfestival in 2020 niet kon doorgaan door de pandemie, is Nederland dit jaar het gastland. De Nederlandse regering selecteerde het liedjesfestival als testevent: het fungeert dus als praktijktest om evenementen coronaproof te laten doorgaan met 3.500 toeschouwers. “Zaterdag moeten we ons om 13 uur laten testen in een teststraat ter plaatse”, vertelt Ken. “Als we positief testen, mogen we natuurlijk niet naar binnen. Dat wordt dus nog even spannend. Ik volg altijd goed de regels, maar ga deze week nog extra opletten. Misschien ga ik nog even een sneltest doen, zodat we zaterdag niet voor verrassingen komen te staan. Eenmaal binnen gelden dezelfde regels als hier. We zitten met 3.500 mensen in een gigantische arena die normaal voor 20.000 toeschouwers is. Er zal dus plaats genoeg zijn om de nodige afstand te bewaren en per bubbel te zitten. We hebben een uitgebreid reglement gekregen. Dat moet ik nog eens goed lezen, maar ik denk wel dat we mogen rechtstaan en dansen. Daar is normaal plaats genoeg voor. (lacht) Het wordt sowieso een unieke ervaring. Niet alleen omwille van corona, maar ook omdat het zo dichtbij is. We kijken er ontzettend hard naar uit.”

LEES OOK. Waarom Vlaanderen telkens slecht scoort op het Eurovisiesongfestival

“Zaterdag moeten we ons om 13 uur laten testen in een teststraat. Als we positief testen, mogen we natuurlijk niet naar binnen” Ken Pulgré Belg met finaleticket

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws