Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Studie WHO: lange werkuren kostten het leven aan 745.000 mensen in 2016

Overmatig werken kost jaarlijks het leven aan honderdduizenden mensen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De eerste wereldwijde studie toont aan dat 745.000 mensen stierven aan een beroerte of hartproblemen door (te) lange werkuren in 2016.

5 reacties

  • Wim David

    3 jaar geleden
    Opgelegd tempo via bandwerk zorgt voor jagend werken, pure stress. Kan niet gezond zijn voor hart!
  • Julien DEMEULEMEESTER

    3 jaar geleden
    Wat ze ook eens mogen bekijken, is dat veel werknemers door hun bazen opgejaagd worden. Dus meer stress e.d., en dat komt de gezondheid niet ten goede.
  • ruud van rooy

    3 jaar geleden
    En hoeveel doden zijn er gevallen,door de wereld bevolking vast te zetten door de WHO mn Tedros de zogezegde grote baas en dat heeft niets met corona te maken goede informatie geven moet je van de MEDIA niet verwachten want zij zijn het VIRUS
  • Hugo Schelstraete

    3 jaar geleden
    NIEMAND sterft van te werken, wel van niets te doen.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Komaan van werken is er nog niemand dood gevallen.Zou niet zijn door steeds minder te werken (en geen beweging vooral) dat juist meer gevallen van beroertes zijn.Ben van de oorlog generatie, moesten heel wat andere uren kloppen om iets te bereiken.Vandaag doet men veel te weinig uren t o van vrije tijd(te veel vrije tijd).De verveling overstelpt het werken en om de verveling in te vullen staat men om de haverklap te staken of roepen om meer geld ook een probleem van de moderne tijd.