Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Nachtelijk feest met tientallen studenten stilgelegd in Louvain-la-Neuve

In een gebouw in Louvain-la-Neuve is in de nacht van zondag op maandag een feest met flink wat studenten stilgelegd. Dat heeft het parket van Waals-Brabant gemeld.

  1. Scholier (17) wiens Vlaamse vlag werd afgenomen door leerkracht: “Congolese vlaggen waren geen probleem, die van mij wel”
    PREMIUM
    93

    Scholier (17) wiens Vlaamse vlag werd afgenomen door leerkracht: “Congolese vlaggen waren geen probleem, die van mij wel”

    Theo Francken deelde maandagochtend Vlaamse knuffels uit aan een middelbare school in Tienen: het N-VA-kopstuk reageerde daarmee op de heisa die ontstaan was nadat een leerkracht de Vlaamse vlag van één van de leerlingen had afgenomen. Die leerling, Bassem Khalil, een 17-jarige scholier met Egyptische en Marokkaanse roots, vertelt nu voor het eerst uitgebreid over wat er allemaal gebeurd is: “Het was mij enkel en alleen om het respect voor de Vlaamse cultuur te doen.”
    Tienen
  2. Wat bezielt jongeren die lockdownfeestjes organiseren? “We hingen zwarte doeken voor de ramen zodat niemand binnen kon kijken”
    PREMIUM

    Wat bezielt jongeren die lockdown­feest­jes organise­ren? “We hingen zwarte doeken voor de ramen zodat niemand binnen kon kijken”

    Begin deze maand kwamen zo'n 2.000 jongeren samen in het Brusselse Ter Kamerenbos voor La Boum. Het onofficiële evenement liep compleet uit de hand, en dit weekend staat een tweede editie gepland. Of het zal doorgaan, is nog niet zeker. Wat wel zeker is: bij jongeren kriebelt het om te feesten. Logisch, na een jaar in lockdown. Toch zijn er ook sommigen die de coronaregels al een hele tijd aan hun laars lappen. Sam* (26) en Cedric* (20) getuigen over waarom ze ervoor kozen lockdownfeestjes te organiseren. “Dat feest was het hoogtepunt van het jaar. Spijt heb ik niet.”