© Facebook

Man vermoordt doodrijder van geliefde: “Gerechtigheid”

“Gerechtigheid Roberta”, met die woorden probeerde Fabio di Lello de moord die hij al een tijdje plande te rechtvaardigen. De voetballer was naar een café in Vasto, een plaats aan de Italiaanse oostkust, getrokken om er de doodrijder van zijn vrouw, Roberta Smargiassi, te liquideren.

mige

Smargiassi werd door de 22-jarige Italo d’Elisa van de weg gemaaid toen ze met haar scooter een kruispunt wou oversteken. D’Elisa bleek een rood licht te hebben genegeerd, maar omdat alcohol- en drugstests allemaal negatief terugkwamen en de dader bovendien geen strafblad had vreesde di Lello dat de man wellicht geen celstraf zou krijgen. Voor de rouwende voetballer was dat ontoelaatbaar. Hij organiseerde zelfs een fakkeloptocht door Vasto om gerechtigheid te eisen.

Meteen na de fatale schietpartij trok di Lello naar het graf van zijn vrouw, dat hij sinds haar dood dagelijks bezocht, en legde er het moordwapen neer. Zijn profielfoto op Facebook veranderde hij voordien al naar een foto van zijn vrouw met het bijschrift: “Gerechtigheid Roberta”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer