Cijfers coronavirus blijven goede richting uitgaan

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De coronacijfers in België blijven de goede richting uitgaan. De nieuwe ziekenhuisopnames zijn met 17 procent gedaald in een week tijd, tot gemiddeld nog 133 per dag, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.

Bron: Belga

Sciensano registreerde tussen 8 en 14 mei gemiddeld 2.153 nieuwe besmettingen per dag. Dat zijn er 28 procent minder dan in de zeven voorafgaande dagen. Er werden wel 16 procent minder testen afgenomen: gemiddeld waren het er 43.100 per dag. De positiviteitsgraad bedraagt nog 5,9 procent.

In de ziekenhuizen liggen 1.857 coronapatiënten. Van hen hebben er 610 intensieve zorg nodig. Die cijfers blijven goed dalen. Ongeveer een maand geleden piekte de covid-bezetting op intensieve zorg nog boven 940 bedden. De richtdrempel van de overheid om de maatregelen te versoepelen, is 500 patiënten op intensieve zorg.

Er sterven gemiddeld wel nog altijd meer dan 25 mensen per dag aan het virus. Officieel telt België sinds het begin van de pandemie 24.723 overlijdens door het coronavirus.

De reproductiegraad van het virus wordt geschat op 0,87. Als het cijfer onder 1 uitkomt, geeft dat aan dat de epidemie aan kracht verliest.