Minister van Financiën, Vincent van Peteghem.
Volledig scherm
Minister van Financiën, Vincent van Peteghem. © Wannes Nimmegeers

Van Peteghem: “We willen niet enkel wagenpark vergroenen, maar ook drempels mobiliteitsbudget wegwerken”

De federale regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. Er komen ook stimulansen om meer laadpalen te plaatsen en het mobiliteitsbudget wordt vereenvoudigd. “Dit is een heel belangrijke stap voor de vergroening van het wagenpark en de verduurzaming van de mobiliteit”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) aan HLN LIVE.

99 reacties

  • etienne vijverman

    3 jaar geleden
    en de gezinnen gaan de rekening betalen zoals altijd ...met hun digitale meter ...
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Electrisch is niet emmissievrij want de laadstroom komt hoofdzakelijk uit centrales. Neem nog wat paddo's.
  • Rik Clarysse

    3 jaar geleden
    Iedere Belg zal meebetalen aan het voordeel die de werknemers met een bedrijfswagen krijgen.DISCRIMINATIE van de vele werknemers die dit aanbod niet krijgen. Schaf de bedrijswagens onmiddellijk af .
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Afgelopen week zei CD&V-Minister van Financiën Vincent Van Peteghem met een kwinkslag dat hij in een vorig beroepsleven nog aan de kost kwam als stand-upcomedian. De ideale opleiding voor een parlementaire carrière. Er wacht hem nog een grote toekomst in de barmhartige christelijke zuil van zelfbediening.
  • Paul Roymans

    3 jaar geleden
    De volgende regering is kop van jut. Miljarden fiscaal voordeel en miljarden accijnzen die wegvielen recupereren. Wie het zal betalen ligt al vast.