Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Federale regering verlengt steunmaatregelen tot 30 september: “Normaal laatste keer op deze manier”

De top van de federale regering heeft maandagavond beslist om een aantal steunmaatregelen die liepen tot 30 juni, te verlengen tot 30 september. Dat meldt de woordvoerder van premier Alexander De Croo (Open Vld). Het is normaal gezien de laatste keer dat maatregelen op deze manier worden verlengd, voegt hij eraan toe. Nadien wordt overgestapt op meer uitzonderlijke maatregelen en de relance.

18 reacties

  • Walter De Vuyst

    3 jaar geleden
    De terrassen zij geopend en de financiele steun moet behouden blijven volgens de horeca uitbaters . Natuurlijk , als het een paar dagen regent moet er eveneens een compensatie zijn want er zit geen kat op het terras . Waar zijn we in godsnaam mee bezig ? Eigenbelang eerst .Heeft één van die uitbaters al eens gedacht aan hun personeel die geen enkele steun krijgt van de overheid ? Waarschijnlijk niet .
  • Ann Pinxteren

    3 jaar geleden
    De economie kan pas groeien als alle overbodige maatregelen stopgezet worden. Open de horeca, evenementen, pretparken, sportcentra,... volledig dan zijn er geen steunmaatregelen meer nodig! Maar dat kan ook niet volgens velen... wel geen werk door Corona betekent geen inkomen en dan zijn de steunmaatregelen terecht! De mensen die hierop kritiek hebben zijn waarschijnlijk al de hele tijd aan het werk en hebben er geen financiële kater aan over gehouden!
  • Clemence Nees

    3 jaar geleden
    Wie gaat dat betalen? Wie heeft zoveel geld?
  • frank hemmeryckx

    3 jaar geleden
    En de consument ? Die móet maar altijd meer en meer betalen voor een consumptie .
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Sinterklaas spelen gaat gewoon door, ook al verhogen alle zelfstandigen hun prijzen. De regering blijft gul rondzwieren. Vivaldi is de dood voor Belgie. We stonden al aan de afgrond, nu zitten we erin. En wie mag het oplossen?