© WAS, dji, EPA, rr

Chef van The Jane wordt dj, en negen andere leuke weekendtips

Hebt u voorlopig nog geen weekendplannen of hebt u nog geen flauw idee wat er allemaal te beleven is? Misschien kunnen deze tips u wel een handje helpen.

ID

1. Sterrenchef Nick Bril wordt dj

Nick Bril, rechterhand van Sergio Herman en kok in The Jane, transformeert zaterdagnacht in een deejay. In Café d’Anvers wordt hij om vier uur verwacht om plaatjes te draaien. Ook Smos en Ugur Yurt zijn zaterdag als deejays te gast aan de Verversrui.

www.cafedanvers.com

© dji

2. Reggaefans kiezen voor Trix

Op 6 februari zou Bob Marley 72 geworden zijn en dat vieren ze naar jaarlijkse gewoonte in Trix in Borgerhout met het reggaefestival Smile!. Zaterdag treden van 19.30 tot 00.30u reggaebands aan, zoals het Belgische Moodcollector. Aansluitend kan er tot 6u gedanst worden op verschillende genres.

www.trixonline.be

© Photo News

3. Pateekes Week in de Koekenstad

De Antwerp Pateekes Week zet patissiers, koffiehuizen en tearooms in Antwerpen in de kijker. Deze editie, nog tot 12 februari, staat in het teken van innovatie in gebak. Zoetebekken schaffen zich een pateekespas (10 euro) aan. Het lekkers, dat u voor de bonnetjes krijgt, heeft een waarde die ruim hoger is dan het aankoopbedrag. Op de bovenverdieping van de Mercado, het voormalige postgebouw aan de Groenplaats, opent vandaag ook een expo over de Antwerpse chocoladewereld.

www.antwerpenkoekenstad.be

© JVdP

4. Wandelen in Westerlo

Toerisme Westerlo organiseert zondag haar eerste activiteit van het nieuwe jaar. Om 14u start aan Domein Den Asberg (Asberg 28), aan de rand van natuurgebied de Beeltjens, een winterwandeling. U kunt kiezen voor een wandeling van 6 of 12 kilometer. Een begeleider gidst u langs vaak onverharde paadjes. Na de wandeling trakteert Den Asberg op een proevertje. Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven niet nodig.

www.westerlo.be

© lbm

5. Arne Quinze in Antwerpse galerie

Arne Quinze is vooral bekend van grootse sculpturen, zoals Rock Strangers op het strand van Oostende of een buitengewone brug in De Schorre in Boom. Dat de man ook compactere kunst maakt, kunt u vanaf morgen ontdekken in At The Gallery (Leopoldstraat 57). De galerie toont tot 5 maart een overzicht van Quinzes werk.

www.atthegallery.be

© JHS

6. Winkelzondag rond de Meir

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum van Antwerpen. Optredens of kleine evenementen fleuren de winkelzondagen op. De handelaars bepalen zelf wanneer ze openen tijdens een winkelzondag. Sommige winkels zijn al open om 10u, het merendeel vanaf 12u. Bijna alle winkels blijven open tot 18u.

www.antwerpen.be

© WAS

7. Winters Geluk in de Seefhoek

District Antwerpen trakteert zaterdag met Winters Geluk op een gratis feest nabij Schoolplak (14-24u) in de Antwerpse Seefhoek. Tot 18u zorgt Ell Circo D’ell Fuego voor kinderanimatie en een geefplein. Een verenigingenmarkt en diverse workshops staan op het programma vanaf 14u. Fanfare ’t Akkoord en Majoretski zetten er ’s avonds live de beuk in (19 en 20.30u), terwijl Marhaba ten dans speelt vanaf 21u.

www.districtantwerpen.be

© rr

8. Wieler- en voetbalbeurs in Herentals

Misschien tikt u dat ontbrekende stuk voor uw verzameling wel morgen op de kop in Herentals. In Blosocentrum Netepark vindt van 9 tot 12.30u een wieler- en voetbalruilbeurs plaats. Een vijftigtal standhouders stalt foto’s, tijdschriften, stickers, boeken en truitjes uit. 03-311.69.92.

© rr

9. Flamenco in Zuiderpershuis

Peña Al Andalus organiseert tot zondag de derde editie van het Antwerp Flamenco Festival. Met optredens van El Farru en Karime Amaya, allebei telgen uit bekende zigeunerfamilies, staan in het Zuiderpershuis Spaanse topartiesten op het podium. De dansvoorstellingen vinden zaterdag om 20.30u en zondag om 15u plaats. “We trekken publiek uit het hele land en uit Nederland aan”, aldus organisatrice Ana Ramon.

www.alandalus.be

© EPA

10. Aziatisch Antwerpen in Waagnatie

Op 4 en 5 februari vindt in de Waagnatie de beurs Azië in Antwerpen plaats. Op het programma staan diverse Aziatische activiteiten, zoals de Chinese leeuwendans en luchtacrobatie. De bezoeker wordt omringd door Aziatische eetstalletjes uit Korea, Vietnam, China en Thailand. Liefhebbers van sushi kunnen tijdens het internationaal Sushifestival proeven van verrassende gerechten uit de Japanse keuken. In de ‘winkelstraat’ ontdekt u meer over Feng Shui, de Chinese theeceremonie, yoga, massage en Koreaanse cosmetica.

www.azieinantwerpen.be

© Imago / REPORTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER