© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fifty-One AmAtae schenkt 4.500 euro aan Tongerse jeugdverenigingen

Tongeren -

In het kader van het moeilijke coronajaar heeft Fifty-One AmAtae Tongeren beslist om de werking van de Tongerse jeugdverenigingen speciaal te ondersteunen. Zo werd er op vrijdag 14 mei in totaal maar liefst 4.500 euro geschonken aan negen jeugdverenigingen.

Nico Francois

Elk van de negen jeugdverenigingen kreeg een bedrag van 500 euro van Fifty-One AmAtae. Concreet ging het om Scouts Sint-Servaes Diets-Heur, Scouts Sint-Franciscus Rutten, Chiro Onze-Lieve-Vrouw, Chiro Aterstoase, Chiro Sint-Jozef, KSA Erewacht, KSA Basiliek, KSA Sint-Jan, KLJ Riksingen.

“Op financieel vlak is corona misschien minder erg dan het zou lijken”, klinkt het bij de Scouts van Sint-Servaes Diets-Heur. “Er zijn nog altijd wel wat vaste kosten en de mogelijkheden om de kas te spijzen, zijn veel beperkter, maar het het aantal (grote) uitgaven is in een coronajaar zeer beperkt. Alleen ontsmettingsmiddelen zorgden voor extra uitgaven. Dankzij de subsidie van de Stad Tongeren konden veel jeugdverenigingen deze periode gerust doorkomen en de werking draaiende houden. Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden over sommige groepen binnen die verenigingen.”

Zomerkamp

“Dit jaar zijn er door corona veel evenementen weggevallen. Die evenementen zorgden voor een financiële buffer richting onze paas- en zomerkampen”, klinkt het bij KSA St-Jan Tongeren. “Deze buffer is nu helaas wat kleiner, maar om goede jeugdwerking aan te bieden, moeten we wel blijven investeren in onze voorzieningen. Dit jaar is het de bedoeling om onze sanitaire voorzieningen voor het zomerkamp te vernieuwen. Daarnaast merken we ook dat we extra investeringen moeten doen inzake spelmateriaal. Het spelen in bubbels zorgt ervoor dat onze materialen vaak dubbel bezet zijn.”

De leden van Fifty-One Club AmAtae Tongeren dragen kinderen en jongeren steeds een bijzonder warm hart toe en zijn blij dat hun hulp dankbaar ontvangen wordt. “We wensen hen veel deugddoend plezier de komende maanden”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer