thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Armoederisico bij kinderen blijft hoog ondanks hervormingen van kinderbijslag

Ondanks de hervormingen van de kinderbijslag blijft het armoederisico bij kinderen in ons land hoog. De problematiek zou het grootst zijn in Brussel, gevolgd door Wallonië en Vlaanderen. Dat meldt het Planbureau. 

10 reacties

  • Rody Franks

    3 jaar geleden
    Er zou veel minder armoederisico bij kinderen zijn indien er helemaal geen kindergeld bestond.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Voor deze met bestaande kinderen werd het zelfs slechter. Want die moesten drie keer een index verhoging op dat kindergeld inleveren om het nieuwe systeem te financieren. En aangezien er veel een veel meer al bestaande kinderen waren dan die nieuwe die pas geboren werden lijkt het eerder op een besparingsoperatie onder het mom van armoedebestrijding.
  • Tamzin Andersen

    3 jaar geleden
    Wat doen de ouders met het geld ? Er kan niet gecontroleerd worden of de kinderen daar beter van worden. Waarom willen mensen die in armoede leven absoluut kinderen ? Wat hebben ze de kinderen te bieden ? Nóg meer armoede waarschijnlijk.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Misschien eerst leren met geld omgaan en kijken waar ze het aan uitgeven !
  • Peter van Nieuwpoort

    3 jaar geleden
    Allemaal lapmiddellen zolang, je mensen beloont om kinderen te nemen! Groeipremie's, groeipakketten en kindertoeslagen, zetten mensen aan om kinderen te nemen terwijl, ze er eigenlijk financieel niet voor kunnen zorgen. Géén inkomen is geen hypotheek krijgen, géén geld/lening is géén auto kopen, géén geld, géén extra luxe! Hoe moeilijk is dat. Wat willen Groen en al die andere weggeefwinkels? Nog meer ellende? Zorg eerst maar dat ze eens goed beseffen wat het hebben van kinderen inhoud