Vlnr: Sofie Theys, Kris Poté, Ignace Gabriels en Jonathan Cap.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Sofie Theys, Kris Poté, Ignace Gabriels en Jonathan Cap. © Photonews

Zo kijken werkgevers en werknemers naar akkoord elektrische bedrijfswagens: “Het moet kostenneutraal blijven voor beide partijen”

Van ‘het worden moeilijke jaren voor ons’ tot ‘we zijn al tot in de puntjes voorbereid’: de beslissing om vanaf 2026 alle salariswagens elektrisch te maken hakt er stevig in. Een werkgever, werknemer, garagist en tankstationuitbater getuigen.

28 reacties

  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Waar komt die link met subsidies vandaan? De enige wagen die gesubsidieerd werd is de EV aan 120%. Weet dat die 20 % geboekt wordt op een onbeschikbare reserve en dat die daar eeuwig op blijft staan odat die aan de volle pot belast wordt als je daar aan durft komen. Was ook een fabeltje waar ze de mensen mee vangen. Mensen, geef me nu eens 1 voorbeeld van een subsidie voor een gewone wagen en ik geef je er 3 dat bewijst dat je er nog meer op belast wordt. Informeer jezelf wil je.
  • Dirk Seye

    3 jaar geleden
    En weeral zal de gewone burger die geen bedrijfswagen heeft de gederfde taksen en accijnzen moet ophoesten. Let op de newspeak van Groen! Een tweede Calvo-debacle moet te allen tijde vermeden worden. Hopeloze zaak. Net nu de nieuwste diesel-technologie de beste keuze is voor de planeet, het klimaat, de toekomst. Elk zal zijn eigen laadpaal moeten installeren want niet zoals tanken aan een pomp in 2minuten zal de mega-accu geladen zijn...
  • Freddy Aerts

    3 jaar geleden
    Wie krijgt er een salariswagen? De managers in grote bedrijven en hoog opgeleide bedienden bij kleinere bedrijven. Dus allemaal werknemers met een hoog loon. Zelfstandigen kunnen hun (elektrisch) voertuig inbrengen. Wat kan de gewone arbeider met zijn veel kleiner loon, een auto kopen die 10.000 euro meer kost of extra taksen, accijnzen en belastingen betalen.
  • Jo Peeters

    3 jaar geleden
    Stop de subsidies voor bedrijfswagens. Eerlijker is van het loon te betalen. Wie geen belastingen betaald op het gedeelte "bedrijfswagen" heeft tot gevolg dat anderen meer belastingen zullen moeten betalen.
  • Etienne Duffeleer

    3 jaar geleden
    Hou het simpel, baas betaalt je het loon dat je verdient en koop zelf de auto die jij wilt. Geen subsidies en geen extra belastingen nodig om dit te betalen dus iedereen blij
  1. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde