Chinese bankenfederaties waarschuwden hun leden ervoor dat cryptomunten geen echt geld zijn, waarmee kan worden betaald.
Volledig scherm
Chinese bankenfederaties waarschuwden hun leden ervoor dat cryptomunten geen echt geld zijn, waarmee kan worden betaald. © Getty Images/iStockphoto

Bitcoin weer flink omlaag na waarschuwing Chinese centrale bank

CryptomuntenDe waarde van de bitcoin is weer fors gedaald, nadat Chinese bankenfederaties hun leden waarschuwden dat cryptomunten geen echt geld zijn, waarmee kan worden betaald. Volgens analisten bevat de verklaring van Peking echter geen nieuwe regelgevende stappen.

11 reacties

  • Jonas Dhauwe

    3 jaar geleden
    Is de dollar geen lucht mss? De Goudstandaard is al lang verdwenen hoor ;) De "inflatiegraad" van bitcoin is lager dan die van de Euro of de Dollar hoor sinds de laatste halving. Maar wsl spreek ik Chinees voor de geldexpert ;)
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Aan mensen die geloven dat Bitcoin Lucht is. Stuur uw lucht naar mij! Indien je geen 'lucht' hebt dan kan je de software om 'lucht' te maken GRATIS downloaden om er 'lucht' mee te maken. Reken wel op een electricteitsfactuur van circa 30000 euro. Dus 'lucht' blijkt dan toch waarde te hebben. Oh, een triljard Euro maken is een kwestie van Euro centiemen, een paar nulletjes in een database zetten kost niets, maar verminderd de waarde van deze FIAT LUCHT. Denk na mensen.
  • Sonny Breugelmans

    3 jaar geleden
    Hilarisch hoe mensen denken dat Bitcoin 'lucht' is. Het fantastische aan Bitcoin is dat het geen Centraal Reserve heeft die het blijft bij drukken. Bitcoin heeft een limiet dus ze kan enkel meer waard worden. Wel irritant dat speculanten zo met de prijs kan kunnen spelen
  • Luc Snykers

    3 jaar geleden
    Volg mijn voorspellingen maar binnen 3 maanden staat de Bitcoin op 7500 euro.
  • Rik Muylaert

    3 jaar geleden
    Nog een weekje wachten tot de storm is gaan liggen, dan kopen en geduld hebben.