Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Legerleiding zal onderzoek instellen naar dolgedraaide militair: “Zijn toekomst bij Defensie lijkt zeer wankel”

De legerleiding zal een onderzoek instellen naar de voortvluchtige 46-jarige beroepsmilitair Jürgen Conings uit Dilsen-Stokkem en daarna de nodige maatregelen nemen. Dat zegt woordvoerder Yves Huwart van de militaire vakbond ACMP-CGPM. Het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) heeft de ‘punctuele’ dreigingsanalyse voor de beroepsmilitair aangepast tot het hoogste niveau 4 of zeer ernstig. Het algemene dreigingsniveau in ons land blijft wel op niveau 2 of gemiddeld. Dat deelt OCAD woensdag mee.

18 reacties

  • Didier Delcourt

    3 jaar geleden
    Die man heeft jullie gediend, zijn leven geriskeerd, dingen meegemaakt die je je niet kan voorstellen. Nu ineens is het een terrorist. Hij heeft voor mij in een vlaag van zinsverbijstering iets gezegd, maar praat met hem en geef hem een pensioen en een uitzicht op een leven. Respect voor die man aub. Pak hem op, praat met hem en geef hem toekomst. Je kon het niet beter formuleren Albert Vaneigens ik ben zelf milicien geweest we hebben een goed opgeleid leger respect voor de oorlogsveteranen.
  • John Verstraeten

    3 jaar geleden
    Sorry wat een reacties hier. Die man heeft jullie gediend, zijn leven geriskeerd, dingen meegemaakt die je je niet kan voorstellen. Nu ineens is het een terrorist. Hij heeft voor mij in een vlaag van zinsverbijstering iets gezegd, maar praat met hem en geef hem een pensioen en een uitzicht op een leven. Respect voor die man aub. Pak hem op, praat met hem en geef hem toekomst.
  • ronny engels

    3 jaar geleden
    vakbonden bij het leger zouden zich beter bezig houden met voor een betere begeleiding van militairen die terug komen uit opdracht en zorgen dat die mensen de nodige rust krijgen. zelf heb ik verschillende opdrachten gedaan en gekwetst geraakt en toen zei men gewoon: ho man het zit tussen uw oren. in de prive ontdekte men mijn probleem en moest in de nodige ingrepen ondergaan en het leger zetten mij op pensioen met dank voor bewezen diensten en een kaartje "Belgisch Veteraan"
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Zijn toekomst bij Defensie? Maken ze hier een grapje?
  • Rogé Brouwers

    3 jaar geleden
    Tot wat politieke vriendjespolitiek al niet kan toe leiden.Ze staan allemaal weer op het spreekgestoelte om te kunnen lullen.Zullen we een kaarsje branden .Of beter ,benoem nog wat luitenant-kolonels on ze tot uw vriend te houden.En vergeet ze niet naar hun diploma te vragen .Is maar een futuliteit.Maar belangrijkste-maandelijkse vergoeding niet vergeten.