© ATV

Muziek weerklinkt weer in De Roma: Ruben Block speelt benefietoptredens

De langverwachte benefietconcerten van Ruben Block in De Roma komen er met enige vertraging dan toch aan. Na meer dan een jaar en drie maanden zwaaien op 9 juni de deuren van de Borgerhoutse concertzaal opnieuw open. De primeur is voor de vrijwilligers van De Roma. Zij mogen als allereerste genieten van twee exclusieve concerten. Twee dagen later, op 11 juni, heropent Ruben Block de zaal voor het grote publiek met een reeks van tien, hopeloos uitverkochte, benefietconcerten.

Jonas Rosquin

Met de reeks benefietconcerten wil Ruben Block De Roma steunen in deze financieel moeilijke tijden. De opbrengst gaat volledig naar de zaal. Speciaal voor De Roma stelde Block een exclusieve set samen met covers, Triggerfinger-klassiekers in een nieuw kleedje én nieuwe nummers die hij nog maar zelden voor een publiek heeft gespeeld.

“Nog de hele maand juni plannen we concerten en activiteiten voor een beperkt publiek van tweehonderd mensen”, zegt algemeen coördinator Danielle Dierckx. “Naast de concerten van Ruben Block, kan je ook Mira zien schitteren op ons podium (13 juni). In de loop van de volgende dagen kondigen we nog meer mooie namen aan. Ook restaurant AMOR heropent in juni en serveert concertmenu’s voorafgaand aan de concerten.”

Met de heropening hoopt De Roma het donkere coronajaar definitief achter zich te laten. “In september gaat ons nieuwe seizoen van start”, aldus Danielle Dierckx. “We mikken er op om dan opnieuw aan volle capaciteit te kunnen werken en ons publiek opnieuw in alle vrijheid van concerten te kunnen laten genieten. Zowel het najaar als 2022 ogen alvast bijzonder mooi met op de kalender klinkende namen als Vive La Fête, Paul Carrack, 10CC, Eefje de Visser, Magnapop, Mauro, Wende, BLØF, lbrahim Maalouf en nog veel meer.”

De volledige kalender en tickets via www.deroma.be

Ruben Block ©  IMAGEGLOBE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER