Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

840.000 prikken in een week tijd in juni: zo wil Vlaanderen de vaccinatiestreefdatum van 11 juli halen

Vlaanderen heeft het schema klaar waarmee het de komende weken de deadline van 11 juli wil halen in de vaccinatiecampagne. Vier weken op rij zullen er meer dan 600.000 vaccins per week worden gezet, in de week van 7 juni volgt een piek met dan zelfs meer dan 840.000 inentingen, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De nog ongeveer 3 miljoen niet gevaccineerde volwassen Vlamingen moeten zo in een recordtempo ingeënt worden.

28 reacties

  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Gaan ze de AZ rommel die ze van de andere EU lidstaten kregen, opdringen aan iedereen of enkel aan risicopatiënten?
  • Dirk Van den Schoor

    3 jaar geleden
    Ben 55 en krijg al op 01 juni mijn tweede Moderna spuit. Perfect georganiseerd hier in Waals Brabant. Stond wel van in het begin geregisreerd op de Qvax lijst, grt.
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Mini-ster Beke U hebt een plan. Is dat overlegd met het virus?
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Proficiat aan de massale vaccinatieorganisatie en hartelijk dank voor alle inzet. Ik werd deze week ingeënt door een gepensioneerde verpleegster. Alles verliep vlekkeloos: waarvoor oprechte dank. Ik beschouw al deze vrijwilligers als engelen op aarde. Deze woorden van lof zijn bedoeld om hen vleugels te geven. Chapeau voor deze geslaagde campagne!
  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Op 11 juli is het finale van het EK voetbal. Dus wie zal hier dan nog in geïnteresseerd zijn? En vooral: wie kan het wat schelen dat het dan ook nog eens Vlaamse Feestdag is?