Jambon verdedigt bijsturing regels rond tuinfeesten en spreekt over “spijkers op laag water”: “Beslissing werd politiek afgeklopt”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verdedigt de bijsturing van de regels rond tuinfeesten en stelt duidelijk dat die ‘versoepeling’ is afgeklopt op politiek niveau. “We moeten daar niet flauw over doen, de oorspronkelijke beslissing van het Overlegcomité stootte op nogal wat kritiek in de maatschappij, en we moeten zien dat de maatregelen die we nemen draagvlak hebben", klinkt het bij VTM Nieuws. In het Vlaams parlement had hij vanmiddag over “spijkers op laag water”. “Federaal gaan wij communiceren als de minister van Binnenlandse Zaken dit helemaal juridisch heeft kunnen uitwerken”, reageert eerste minister Alexander De Croo (Open Vld).

38 reacties

  • Marcq Adriaens

    3 jaar geleden
    De politiek zou er zich beter van tussen houden, het is niets anders dan dikdoenerij.
  • Luc Pelckmans

    3 jaar geleden
    De Hr. Jambon rekent dus op het gezond verstand van de bevolking; hij zou beter zijn verstand wat bijschaven.
  • Jef Lois

    3 jaar geleden
    Wat verwacht je anders van een populist als Jambon. Het gaat hem niet om de zieken,de doden of het ziekenhuis personeel het gaat hem om de stemmen niks meer. Ee huichelaar is het.
  • Robert Thomassen

    3 jaar geleden
    Nu gaat de NVA de pluimen op de hoed steken! Triestig een partij die ook niet opkomt voor de gewone burger.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Die gast vergeet zeker de gouverneurs van West Vlaanderen en Antwerpen, die hebben hun politiediensten nu al klaar gezet, die geven applaus voor het district met het meest aantal boetes.