Bloedrode dag voor Bitcoin: waarde gaat dieperik in door Elon Musk en China

Het is een bijzonder slechte beursdag voor de bitcoin. De virtuele munt verloor tot 30 procent, om nadien wat te stijgen. De duik is het gevolg van uitspraken van Tesla-topman Elon Musk en een drastische beslissing van de Chinese bankenfederaties.

Bron: BELGA

De waarde van de bitcoin zakte de afgelopen 24 uur met ruim 12 procent volgens CoinMarketCap. Die website houdt verschillende platformen in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld. De prijs van de grootste cryptomunt zakte daarmee voor het eerst sinds begin februari onder de 40.000 dollar. Half april was een bitcoin nog ruim 60.000 dollar waard. Ook andere cryptomunten zoals Ethereum en Dogecoin deelden in de klappen. Op een bepaald moment stonden ze respectievelijk op 28 procent en 30 procent verlies.

Rond 15.30 uur was een Bitcoin 23 procent minder waard op een koers van 33.710 dollar. Voordien was de cryptomunt nog gedaald tot 30.016,83 dollar. Dergelijke uitersten zijn anderzijds niet vreemd aan de Bitcoin. Het absolute hoogterecord dateert nog maar van 14 april, toen er 64.869,78 dollars in één bitcoin gingen. Met de huidige koers staat de munt wel nog boven het niveau van begin dit jaar.

China en Tesla

De bloedrode beursdag is het gevolg van een ingrijpende beslissing van de Chinese bankenfederaties. Zij zeiden woensdag nog eens dat cryptomunten geen echt geld zijn, waar dan ook niet mee betaald kan worden, nadat China financiële instellingen een verbod had opgelegd om nog met cryptocurrencies te werken.

Vorige week daalde de koers van de bitcoin ook al flink nadat Elon Musk bekendmaakte dat Tesla uit milieuoverwegingen stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin. In februari kondigde Tesla aan dat het mogelijk zou worden om met bitcoins een elektrische wagen aan te kopen bij het Amerikaanse bedrijf. Er werd toen ook aangekondigd dat Tesla een investering van 1,5 miljard dollar had gedaan in bitcoins. Volgens Tesla-baas Musk heeft de autofabrikant van die investering nog geen bitcoin verkocht.

LEES OOK. Michael Burry werd schatrijk omdat hij crash huizenmarkt voorspelde. Nu zet hij fortuin in op neergang Tesla (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen