Geen extra onderzoek door Audit Vlaanderen in dossier Let’s Go Urban

Antwerpen -

Audit Vlaanderen ziet geen reden om een extra audit uit te voeren in het dossier van de jongerenwerking Let’s Go Urban (LGU) van Sihame El Kaouakibi. “Uit ons vooronderzoek troffen we geen aanwijzingen aan dat de onzorgvuldigheden een gevolg zouden zijn van favoritisme of politieke druk”, aldus Audit Vlaanderen.

Het was Antwerps Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy die een verzoek indiende bij Audit Vlaanderen. In de audit van de stad Antwerpen werd verwezen naar de nauwe banden met El Kaouakibi. Een audit door een externe instantie zou volgens het Vlaams Belang meer duidelijkheid kunnen verschaffen over die banden.

LEES OOK: Vlaams Belang vraagt externe audit in dossier Let’s Go Urban

Alleen ziet Audit Vlaanderen na overleg met de stedelijke auditdienst geen meerwaarde in een nieuwe audit. Zo stelt Audit Vlaanderen vast dat de audit kwaliteitsvol gebeurde. Een nieuwe audit zou daarom dan ook weinig of geen toegevoegde waarde hebben. Audit Vlaanderen onderschrijft de conclusie van de stedelijke auditdienst dat er geen sprake is van favoritisme of politieke druk.

Van Rooy vindt het antwoord van Audit Vlaanderen onbegrijpelijk. “Dat wijst erop dat dit stinkend potje gedekt moet blijven”, zegt de fractieleider. “Dat Audit Vlaanderen zich nu beroept op precies die stedelijke audit om geen bijkomend onderzoek te voeren, kan er bij mij dan ook niet in. Temeer omdat ik in mijn verzoek expliciet had gevraagd om een diepgaander onderzoek te doen naar de ‘te nauwe banden’ tussen het stadsbestuur enerzijds en El Kaouakibi anderzijds.” svw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sihame El Kaouakibi