EPA/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA/HLN

Onze chef wielrennen ziet (te) weinig steun voor Evenepoel: “Hopelijk wordt zijn lang contract geen bron van frustratie”

GiroEen ferme tik, incasseerde Remco Evenepoel op weg naar Montalcino. De kopman van Deceuninck-Quick.Step kende een mindere dag en verloor aan de streep meer dan 2 minuten op Egan Bernal, dé grote man in deze Giro. Dat zag ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck, die zich zorgen maakt om de steun voor Evenepoel in deze Giro en latere grote ronden. “Misschien heeft hij het potentieel om een grote ronde te winnen. Maar daar heb je ook een ploeg voor nodig. En die ploeg heeft Evenepoel niet. Nu niet. En het valt te vrezen: later ook niet.”

23 reacties

  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Als je goed genoeg bent het je geen ploeg nodig. Zie vorig jaar de ronde van frankrijk Pogacar die had helemaal geen ploeg. In de eendaagse wedstrijden Mathieu en Wout die moeten het ook altijd alleen oplossen. Sagan stond in zijn beste jaren er ook steeds alleen voor.
  • OLIVIER VAN DER KELEN

    3 jaar geleden
    Komt allemaal goed. Na zo een val. Chapeau! No stress! Een normale werkmens doet daar 3 jaar over...😏😏
  • Carlos Matos

    3 jaar geleden
    Geef Patrick wat tijd om te bouwen! zijn "tour" ploeg zal klaar zijn binnen een jaar of 4. er is nu nog niemand echt in dienst aangenomen voor Remco, na de tour weten we meer, hopelijk
  • Johan Van loocke

    3 jaar geleden
    Zou men in het wielrennen niet beter af zijn zonder ploegen en elk voor zich zelf rijden ? Marathons lopers lopen toch ook niet in ploegen, de eerste die aankomt is de winnaar. Nu heeft men soms de situatie dat een helper die sterker is in een rit niet mag winnen omwille van de kopman ...
  • katty Philips

    3 jaar geleden
    Hij heeft zeker talent, maar er werd te rap gezegd het zal een tweede Merckx worden ,helaas ik denk dat hij mss geen ronderenner zal worden, ik hoop voor hem van wel,maar hij is door de media te veel onder druk gezet en heeft zelf waarschijnlijk veel te hoog gegrepen.