BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Coronacijfers dalen verder, aantal nieuwe overlijdens per dag neemt snel af

De sterke daling van de coronacijfers in ons land blijft zich verderzetten. Dat blijkt vanmorgen uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Op de diensten intensieve zorg liggen nog maar 589 coronapatiënten, waardoor de drempelwaarde van 500 dichterbij komt. Van 10 tot 16 mei zijn in België dagelijks gemiddeld 20 overlijdens door het coronavirus geregistreerd. Dat is een stevige daling tegenover de 37 per dag van de week ervoor.

47 reacties

  • sonia lauwers

    3 jaar geleden
    Mr. Bultiau: dat bewijst dat je niet gevaccineerd ben tegen corona, anders zou je niet besmet kunnen raken of iemand anders besmetten. Als je bv. tegen mazelen of polio ingeënt wordt, dan krijg je dat niet. Waarom blijven de maatregelen, denk je?
  • nico vets

    3 jaar geleden
    Ze sjoemelen met de cijfers mensen.Het EK voetbal en de olympische spelen jomen eraan.Maar vooral net zoals vorig jaar,de zomervakantie komt stillekkes dichterbij en de politiekers willen op reis. En dan tegen September terug dezelfde zever "oeps de cijfers gaan omhoog" en terug in lockdown.Maar het zal niet meer pakken,meer en meer mensen hebben het gefoeter door.
  • Johan vandepoel

    3 jaar geleden
    Is dit niet een beetje raar de cijfers voor intensieve moeten onder de 500 liggen voor 9juni anders geen versoepelingen nu dalen die cijfers wel heel spectaculair snel of maken ze ons iets wijs zodat alles open kan voor het ek voetbal en de daarbij horende alcohol verbruik en meer accijns inkomsten voor de staat
  • Bruno willems

    3 jaar geleden
    Gaan keer praten na de vakanties als ze gaan terugkomen van buitenland
  • Philippe Bultiau

    3 jaar geleden
    Top dat bewijst dat vaccinaties werken zoals aangetoond in de landen met de hoogste vaccinatiecijfers. Enige nadeel is dat ze daar een goede maand terug toerisme hebben toegelaten en nu beginnen de cijfers snel te stijgen terug.