Explosie in Antwerps Schipperskwartier schrikt bewoners op: zelfde pand eerder al geviseerd

Antwerpen -

In de Oudemansstraat, in het Schipperskwartier in Antwerpen, hebben onbekenden woensdagnacht zwaar vuurwerk laten afgaan in een tattooshop. Eind april werd de gevel van diezelfde tattooshop al eens beschoten. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht. Er zijn geen gewonden, maar er is wel veel schade.

nelo

Iets na middernacht werden de bewoners van de Oudemansstraat opgeschrikt door een luide knal. Politie en brandweer kwamen ter plaatse en stelden een perimeter in.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten werd bij de explosie aan tattooshop Awa Art Tattoo zwaar vuurwerk gebruikt en ging het niet om een granaataanslag.

Er vielen geen gewonden, maar de voordeur van het gebouw werd verbrijzeld en glasscherven belandden op straat. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, net als het labo voor sporenonderzoek.

Eind april startte de federale politie in diezelfde straat al een onderzoek naar kogelinslagen. De gevels van tattooshop Awa Art Tattoo en het voormalig berucht café ’t Keteltje werden toen beschoten.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 ©  BFM

 © BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen