Vormer valt Dost in de armen. De hele groep van Club viert op de achtergrond.
Volledig scherm
Vormer valt Dost in de armen. De hele groep van Club viert op de achtergrond. © Photo News
Anderlecht AND
3
EINDE
3
Club Brugge CLU
  • 45'+2' 65' Goal Lukas Nmecha
  • 90'+4' Goal Jacob Bruun Larsen
  • Hans Vanaken Goal 13' 54'
  • Noa Lang Goal 57'

Club Brugge klaart de klus in het hol van de leeuw en is voor de 17e keer landskampioen!

Jupiler Pro LeagueClub Brugge is voor de 17e keer landskampioen. Een sterk blauw-zwart had vanavond aan een 3-3-gelijkspel genoeg op het veld van aartsrivaal Anderlecht. Hans Vanaken was de grote man voor Club met twee doelpunten.

52 reacties

  • Peter De Sadeleir

    3 jaar geleden
    De klus geklaard is hier toch wat overdreven, zoveel overschot was er niet integendeel, Brugge is de verdiende kampioen maar de analisten en reporters moeten stoppen met dit te verheerlijken want bij Brugge gaan ze nog geloven dat ze te goed zijn voor België.
  • Norbert Deploige

    3 jaar geleden
    Dus Ivan je zegt dat Brugge het spel gelukkig eerlijk speelt, maar jij zou dit niet doen. Zegt veel over uw persoonlijkheid. Proficiat .
  • Jeroen Dekop

    3 jaar geleden
    Anderlecht mocht niet verliezen en kregen hulp van mignonetje
  • Ivan De Bakker

    3 jaar geleden
    Eigenlijk had Brugge het slimmer moeten spelen. Het heeft geen zin om 18 punten voor te staan. Vanaf 6 punten voorsprong een B-elftal opstellen en laten terugzakken tot 1 of 2 punten voorsprong en dan weer knallen. Twee voordelen: je basisspelers krijgen meer rust en je kan zelf een beetje sturen wie je in PO1 wil. Brugge had zo perfect ervoor kunnen zorgen dat bvb. Oostende bij de eerste 4 was ipv RSCA... Gelukkig speelt Brugge het spel eerlijk.
  • rudy alleyn

    3 jaar geleden
    Wat een emotie,wat een intense vreugde,maar wanneer gaat die halvering van de punten verdwijnen,forever.Het lukt niet wegens de onwil van andere topclubs,waarom,uit schrik voor Club natuurlijk,maar zo oneerlijk,bahhh.
  1. Wéérgaloze traptechniek van Puertas of foutje van Lammens? En maakte Warleson de blunder van het jaar? Alle JPL-hoogtepunten op een rij
    9

    Wéérgaloze traptech­niek van Puertas of foutje van Lammens? En maakte Warleson de blunder van het jaar? Alle JPL-hoogtepun­ten op een rij

    Union doet weer helemaal mee voor de titel na de overtuigende 0-3 overwinning op de Bosuil. Puertas opende de score met een héérlijke vrije trap. Ook Club Brugge en Anderlecht wonnen met ruime cijfers. Bij Club maakte Igor Thiago na elf wedstrijden droogte nog eens een goal, de zege van Anderlecht - na onder andere een blunder van Cercle-doelman Warleson -, kreeg nog een zure nasmaak toen Anders Dreyer geblesseerd naar de kant moest. Bekijk hieronder de opvallendste fases en de highlights van elke match in de play-offs van het voorbije weekend.
  2. Kan Anderlecht tegen Union wel rekenen op Dreyer en Schmeichel? “Hoopvol dat we ze kunnen recupereren”
    5

    Kan Anderlecht tegen Union wel rekenen op Dreyer en Schmeichel? “Hoopvol dat we ze kunnen recupere­ren”

    Anderlecht deed het op Cercle Brugge zonder Anders Dreyer en Kasper Schmeichel. De twee Denen vielen vorige woensdag, in de thuismatch tegen de Bruggelingen, uit met spierblessures en waren onvoldoende hersteld. Anderlecht wilde vooral geen risico’s nemen en hield hen daarom uit voorzorg aan de kant. “Het zijn kleine blessures en we zijn hoopvol dat we beide spelers tegen Union kunnen recupereren”, zei RSCA-trainer Brian Riemer gisteravond.