Direct naar artikelinhoud
NieuwsKlopjacht

Politieactie aan Vaart in Wijgmaal afgelopen, politie wel nog aanwezig aan flat Van Ranst

Zwaarbewapende politie kamt de omgeving van de Leuvense Vaart uit.Beeld Vertommen

De massale zoekactie in Wijgmaal, een deelgemeente van Leuven, is afgelopen, zo bevestigt de woordvoerder van de lokale politie. De politie was aan het zoeken geslagen nadat een melding was binnengelopen over de gezochte militair Jürgen Conings. 

en

Kort na de middag startte de lokale politie een massale zoekactie. Hoeveel manschappen er aanwezig waren, wou de politie niet kwijt. Ze kregen wel hulp van de naburige politiezone HerKo (Herent-Kortenberg) en luchtsteun van de federale politie.

“Ongerustheid is niet nodig”, schreef Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) op Twitter, “we nemen het zekere voor het onzekere en werken daarvoor nauw samen met alle veiligheidsdiensten”. 

De colonne aan voertuigen is om iets over 14 uur nog richting Herent getrokken, waar viroloog Marc Van Ranst een appartement zou hebben. De viroloog is sinds dinsdag ondergedoken, omdat de gezochte militair bedreigingen aan zijn adres heeft geuit. De perimeter van de Leuvense zoekactie was dus kort uitgebreid, maar de massale zoekactie is intussen afgelopen. Verder wil de politie geen commentaar geven.