Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Croo beantwoordt vragen over klopjacht op Jürgen Conings: “Meer en meer dreiging vanuit extreemrechts”

Tijdens de plenaire vergadering in de Kamer beantwoordden premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) deze namiddag vragen van de parlementsleden over de klopjacht op Jürgen Conings. Dedonder kondigde een eerste lijst met maatregelen aan waaronder strengere veiligheidscontroles bij de aanwerving van militairen en gedurende hun loopbaan.

32 reacties

  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Hoe durft ze aan te halen dat de schuld ligt bij de vorige regering ?
  • Leo Duym

    3 jaar geleden
    Waarom benadrukken dat de gezochte het extreemrechtse gedachtegoed aanhangt? In dat gedachtegoed vind je niet meer aanzet tot geweld dan in het gedachtegoed van extreemlinks (PVDA), een extreme gezondheidsfreak of een extreme pacifist, dus helemaal geen.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Ze vergeten dat zijzelf voor dit soort toestanden verantwoordelijk zijn. In 2020 pleegde Vivaldi zelf een staatsgreep na de verkiezingsuitslag. Zo geef je het voorbeeld. En dan nu paraplus opentrekken, zeg maar gerust parasols. Triestig volkje daar in Brussel.
  • Gewoon Simpel

    3 jaar geleden
    Zou het kunnen dat zogenaamde extremen een zekere waarheid hebben, het is opvallend hoe groot de angst hierom is. Ik stel vast dat men nooit dieper ingaat op deze redenen van extremen en men zich steeds defensief opstelt wat zou kunnen betekenen dat er wat te verbergen is. Wat is de zin om mensen soft en volgzaam te maken. Pro en contra zorgt immers voor een zekere evenwicht. Gewoon iets menselijk. Dat er behoorlijk wat misloopt is overduidelijk.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Het is nu niet bepaald zo dat Conings pas in dienst is, de verantwoordelijkheid ligt bij vorige ministers van defensie. Vaststaat is dat dergelijke individuen geen job meer kunnen krijgen bij politie of leger waar ze over wapens kunnen beschikken. Tijd voor een grote kuis.