©  Shutterstock

Nee, je paardenstaart afknippen voor de hippe shaggy cut is geen goed idee

Op Tiktok doet een trucje de ronde voor wie een laagjeskapsel wil zonder in de kappersstoel te moeten zitten. Het is heel makkelijk: je maakt een hoge paardenstaart en zet op het einde de schaar erin. Knip, knip … en als je je lokken weer los draagt, krijg je oneven puntjes die de hippe shaggy cut kenmerken. Maar in de praktijk geeft het toch meestal miserie.

Hanne Vandenweghe

De zogenoemde ponytail shag is een populair doe-het-zelfkapsel op Tiktok. Bij dames met krullend of golvend haar zien de resultaten er ook vaak echt mooi uit. Dat heeft volgens experts alles te maken met de textuur van hun haar. Omdat het een beetje naar boven veert, vallen onregelmatigheden niet echt op. Bij dames met sluik haar daarentegen kan deze techniek de boel zodanig verknippen dat je haarpunten gelijkenissen vertonen met de treden van een trap.

Het kapsel knipoogt naar de blunt bob, een subtiel in laagjes geknipte korte coupe die volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt een speels effect meegeeft aan je look. Onder meer Hailey Bieber had in het verleden deze snit. Eén ding blijft zeker: houd de (keuken)-schaar ver uit de buurt van je staart als je fiasco’s en drastisch inkortende knipbeurten bij een professional wilt voorkomen. Ter illustratie: kapster Sara Cappelli toont op Tiktok hoeveel techniek er voorafgaat aan een geslaagde shaggy cut.

@saracappelli51

How to cut a shag! Hope this helps, tag me if you try it out. *if doing at home, have someone help* #hairtutorials #shag #howtocuthair #shagtutorial

♬ Billie Eilish - Bad Guy (Remix) - 林怿
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer