Patrick Lefevere ziet de oorzaak voor de mindere dag van Evenepoel: “Ligt niet aan minder koersritme of hongerklop. We moeten meer werken op het leren sturen”

GiroDaags na de mindere dag van Remco Evenepoel op het Toscaanse grind blikt Patrick Lefevere terug, maar kijkt hij ook met goeie moed vooruit. “De top tien zou al heel mooi zijn bij zijn debuut. En de tijdrit in Milaan zullen we ook proberen te winnen.”

29 reacties

  • piet de boer

    3 jaar geleden
    @J-P Keldermans Misschien voortaan alleen tijdritten, dan maakt Evenepoel ook een kans. Wat een zever, de gravelritten waren juist uiterst vermakelijk.
  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    Als hij moet leren sturen op onverhard hebben ze de perfecte trainer in de ploeg. Laat hem een paar weken cross training doen met Stybar, die heeft er kaas van gegeten.
  • Frank van Gysel

    3 jaar geleden
    @Danny Debbout, Merckx won zijn eerste grote ronde NIET. Zijn eerste grote ronde was de Giro van 1967. Daarin won hij twee ritten en werd negende in de eindstand. De eerste die hij won was de Giro van 1968.
  • J-P Keldermans

    3 jaar geleden
    De laatste jaren wil de organisatie van de Giro zoveel mogelijk zware en speciale ritten in hun programma, om toch maar proberen spectaculairder te zijn dan de Tour. Deze ritten op grindwegen heeft totaal geen meerwaarde in een grote ronde. Houdt deze ritten voor ééndagskoersen gelijk de Strade. De klassementsmannen kunnen hier enkel meer verliezen dan winnen. Eén lekke band en je mag je klassement vergeten.
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Denk dat hij gelijk heeft, de angst om te vallen was groter (begrijpelijk) dan al de rest.