Vriend richt zich bij VTM NIEUWS tot Jürgen Conings: “Denk aan je gezin en geef je over”

VTM NIEUWSMarino Hauben, een goede vriend van Jürgen Conings die samen met hem in het leger diende, roept zijn vriend op om zich zo snel mogelijk over te geven. “Denk aan je gezin”, zegt hij voor de camera van VTM NIEUWS, “Je hebt fouten gemaakt, maar nog geen onherstelbare. Geef je gewoon over.” Bekijk hierboven het gesprek.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Wat is de impact van seksueel misbruik op heel erg jonge kinderen? “Hoe sneller je reageert, hoe kleiner de kans dat ze er in latere leven last van hebben”

    Wat is de impact van seksueel misbruik op heel erg jonge kinderen? “Hoe sneller je reageert, hoe kleiner de kans dat ze er in latere leven last van hebben”

    De 38-jarige kleuterleraar van een school in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen heeft volgens zijn advocaat verklaard dat de feiten zich “de afgelopen maanden” hebben afgespeeld. Dat zegt meester Jeroen De Backer in ‘VTM Nieuws’. “Het misbruik zou eerder recent zijn en enkel op deze school gebeurd zijn", klinkt het. Het gerecht voert nu een onderzoek naar de precieze omstandigheden en is spaarzaam met commentaar. “Rust is nu heel belangrijk, rust voor het kind maar ook voor de ouders", legt Vigdis Vanbeselaere, vertrouwensarts bij het vertrouwenscentrum kindermishandeling uit.