Het speciale certificaat of paspoort moet coronaveilig reizen binnen de Europese Unie deze zomer mogelijk maken. Beeld op Brussels Airport, ter illustratie.
Volledig scherm
Het speciale certificaat of paspoort moet coronaveilig reizen binnen de Europese Unie deze zomer mogelijk maken. Beeld op Brussels Airport, ter illustratie. © Photo News

Europa bereikt akkoord over coronapaspoort: dit is er beslist

De onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben donderdag een akkoord bereikt over de introductie van een digitaal coronacertificaat. Dat moet ten laatste op 1 juli coronaveilig reizen binnen de Europese Unie mogelijk maken, zonder dat de EU-landen zich zullen beroepen op maatregelen als quarantaine, isolatie of bijkomende tests.

57 reacties

  • Jean-marie Van Doren

    3 jaar geleden
    Men praat alleen over binnen Europa. Dat certificaat zou over heel de wereld moeten gelden anders is het niks waard.
  • jozef vermeir

    3 jaar geleden
    Waarom die grens van 6 maand. Heb in oktober vrij serieus corona gehad, dus 8 maand geleden. Laat mij om de 2 maand testen op antistoffen. Vermeerderen elke maal met +/_ 50%. Zit nu aan 79,5 antistoffen waar ik er maar 1,1 nodig heb. Doch voor de heren kenners van europa telt dat niet, want ouder dan 6 maand!
  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Voor mij wegens corona zeker 6 maanden moet men een pasje hebben voor inkom restaurants, filmzalen, toneel, op reis gaan, voetbal en andere sporten. Zonder pasje kom je er niet in. Reden mensen meer aanzetten om zich te laten inspuiten en meer bevolking beschermen.
  • Wim Hermans

    3 jaar geleden
    Voorwaardelijke vrijheid is geen vrijheid, dus ben je nog steeds gevangen, alleen besef je het niet meer vanwege de illusie. Ik vind dit voornamelijk een gemiste kans om duidelijk te tonen dat Europa een unie is en geen allegaartje van landen met hun eigengereide regelneverij. Mijn inziens is het paspoort dus een toegeven van mislukken van de EU.
  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Wat een soep is me dat weeral ?! Maar geduld de overbetaalde heren gaan maandag terug samen komen om nog eens in de hutsepot te roeren.