Gepensioneerde Nijlenaar blust brand aan elektrische fiets met emmers water

Nijlen -

Een batterij van een elektrische fiets heeft donderdagavond in Nijlen vuur gevat tijdens het opladen. De gepensioneerde Nijlenaar kon de brand zelf blussen, maar kreeg daardoor wel wat rook binnen.

Het vuur ontstond in een bijgebouw achter een woning in de Koekoekstraat in Nijlen. Daar stonden twee elektrische fietsen op te laden. “De batterijen hebben vuur gevat tijdens het opladen. Dat ging gepaard met heel veel rookontwikkeling. De bewoner probeerde de brand te blussen met emmers water en hij is daar ook grotendeels in geslaagd. Zo heeft hij kunnen vermijden dat de brand zich nog kon uitbreiden. Wij moesten vooral nog nablussen en hebben ook de woning grondig geventileerd”, zegt adjudant Gert Verhaegen van de Nijlense post van brandweerzone Rivierenland.

Bij het blussen heeft de bewoner wel wat rook binnengekregen. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Ook een overbuur werd licht bevangen door de rook. Hij was nog in de woning gegaan om zeker te zijn dat er niemand meer binnen was.

Een technische fout aan de batterij was de oorzaak van de brand. © BEPR

 © BEPR

 bepr, tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER