Coronalert-app
Volledig scherm
Coronalert-app © Photo News

Nut van Coronalert moeilijk aan te tonen: “Te weinig data om corona-app te evalueren”

Acht maanden na de lancering van Coronalert kan de Belgische overheid nog altijd niet aantonen of die app effectief werkt omdat ze daar geen gegevens over heeft. Niet alleen in ons land, maar in heel wat andere Europese landen ontbreken gegevens om die corona-apps te evalueren. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek waar ook VRT NWS aan meedeed.

25 reacties

  • roger gilis

    3 jaar geleden
    Heeft Groen ooit zijn nut bewezen voor de samenleving
  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    De ontwikkeling van de app was een Sinterklaasgeschenk van de regering aan software ontwikkelaars. Mag gerust een plaatsje krijgen in het blunderboek naast de mondmaskersaga, stickers aan de verkeerslichten en de vaccinatiecampagne. Toont nogmaals de intelligentie van onze politiekers aan.
  • WILMA ULRIX

    3 jaar geleden
    Als je het nut van de app niet kunt aantonen, dan is het overduidelijk dat die geen nut heeft!
  • Bart Denys

    3 jaar geleden
    Het probleem is dat mensen zelf moeten ingeven dat ze positief zijn. Huisartsen doen het standaard niet en dus heeft de app weinig toegevoegde waarde. Daarnaast zijn er momenteel veel kinderen besmet die het doorgeven maar deze kinderen hebben geen smartphone met die app, dus is de info die je via deze weg krijgt zeer karig en niet de totale waarheid.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Ik heb er maanden mee rondgelopen en het bleef altijd groen. Natuurlijk zag ik veel minder mensen dan gewoonlijk, maar toch: supermarkt, bakker, slager, school, apotheek, wachtzaal dokter, … plus mijn eigen zoon die een hoogrisicocontact had gehad op school en in quarantaine moest - nooit een alert gehad van de app. Nam alleen maar ruimte in beslag, dus is al lang weer verwijderd.