© Hollandse Hoogte

“Zet iedereen die betrokken is bij kanker morgen in de schijnwerpers”

Morgen is het Wereldkankerdag. Omdat de ziekte jaarlijks wereldwijd nog zo’n 8 miljoen levens eist, roept de stichting tegen Kanker de Belgen op om morgen een foto of boodschap met de hashtag #SamenTegenKanker te posten op sociale media. “Zo wordt iedereen die betrokken is bij de ziekte, van patiënten tot dokters over vrijwilligers, in de schijnwerpers gezet.”

mige

In 2014 kregen 35.690 Belgische mannen, 31.673 vrouwen en 457 kinderen onder de 15 jaar de diagnose kanker te horen. In België komt de ziekte daardoor bij gemiddeld 1 man op 3 en 1 vrouw op de 4 voor in zijn leven, nog voor hij de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt. “Maar er is ook een positieve noot, want door de medische vooruitgang en de vele inspanningen in de strijd tegen kanker stijgen de overlevingskansen en de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk”, vertelt Steven De Bondt, persverantwoordelijke van de Stichting tegen Kanker.

#SamenTegenKanker

“Op Wereldkankerdag wil Stichting tegen Kanker mensen aanzetten een foto, begeleid van de hashtag #SamenTegenKanker , te posten op sociale media. Zo steken ze een hart onder de riem van niet alleen de patiënten, maar ook hun familie, verplegend personeel, vrijwilligers, enzovoort. Want ook achter de schermen wordt er hard gewerkt om patiënten bij te staan met de beste behandelingsmethodes, de beste zorgen en goede raad. Wereldkankerdag is dan ook het uitgelezen moment om iedereen die zich inzet (in de strijd) tegen kanker te steunen en te bedanken, hen te tonen dat ze er niet alleen voor staan.” De foto’s en berichten die op 4 februari via sociale media verspreid worden, worden verzameld op www.samentegenkanker.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer