Remco Evenepoel
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel © AFP

Columnist Thijs Zonneveld kijkt met open mond naar Evenepoel: “Nog nooit zoiets gezien”

GiroColumnist Thijs Zonneveld van onze collega’s van het AD steekt zijn bewondering voor Remco Evenepoel niet onder stoelen of banken. Ook hij ziet hoe hard België snakt naar een nieuwe eindwinnaar in een grote ronde. “Maar door die focus op het roze wordt er voorbijgegaan aan hoe hard dat kereltje in deze Giro rijdt zónder één koersdag als voorbereiding.”

7 reacties

  • Lucienne Hombrouckx

    3 jaar geleden
    Mooi stukje proza., met daarin niets dan de waarheid verweven.
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Mentaal sterker worden zal resultaten verbeteren. Hie omgaan met iets dat hij minder goed kan?
  • Patrick Brusseel

    3 jaar geleden
    Zo kan het dus ook. Het probleem hier in Belgenland is - ik heb het hier over pers en supporters - dat iedere keer er een talent opduikt men gaat vergelijken en ophemelen en als het dan iets minder is begint af te breken. Had men niet beter als prognose gezet : een goede ronde rijden ipv alles in het roze te zien of erger nog te schrijven dat hij die ronde zou winnen ? Top 10 zou al een krachttoer zijn na negen maanden herstel.
  • Johan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Thijs Zonneveld Is een zalige columnist. Hij combineert taalvirtuositeit met expertise over het wielrennen. Altijd heerlijk om te lezen.
  • Paul De Craene

    3 jaar geleden
    Om een grote ronde te winnen zal hij zijn stuurmanskunst serieus moeten bijschaven. De anderen zullen hem altijd onder druk zetten en risico's nemen. Ze weten dat hij met een ei in zijn broek zit.